НС прие оставката на Валери Симеонов, Николова е вицепремиер Новата

...
НС прие оставката на Валери Симеонов, Николова е вицепремиер Новата
Коментари Харесай

Марияна Николова пое поста на Валери Симеонов

НС одобри оставката на Валери Симеонов, Николова е вицепремиер Новата вицепремиерка Марияна Николова се оказа ловджийка

Нов вицепремиер в кабинета „ Борисов ” 3. След яростни диспути и процедурни хватки Народното събрание избра на мястото на Валери Симеонов близката до него Марияна Николова, която до момента беше началник на политическия му кабинет. След избирането ѝ, Николова се зарече да работи за повдигането на приходите.

Началник на политическия кабинет на Валери Симеонов до обед, следобяд - негов правоприемник, предава Nova.

Професионалният си път Мариана Николова стартира като юрист. След това става юрист на „ Топлофикация ”. Работила е в разнообразни министерства. Била и началник на правния отдел на НЕК. От година и половина е един от хората, които са неразделно до вицепремиера Симеонов. А през днешния ден показа целите си като вицепремиер - стопанска система, демографска политика и опазване на здравето.

„ Възнамерявам да направя срещи с браншовите организации, с цел да видя какви са проблемите. Доходите на популацията зависят от самите нас ”, съобщи Николова.

Акциите за шума щяла да остави на способените органи. Нещо, с което персонално се бе заел Валери Симеонов.

„ Законопроектът, който беше импортиран – отбрана от шума в околната среда, е все още в Народното събрание. Няма по какъв начин вицепремиер да върви, записани са способени институции, които да правят надзор ”, съобщи Николова.

А когато дойде в Министерски съвет, с цел да поеме властта, Николова показа, че щяла да търси разговор с майките на деца с увреждания и била подготвена за среща с тях.

„ Аз разбирам майките, дотолкоз, доколкото са претърпели доста. Аз също съм майка. Това е значимо да се означи. Аз съм подготвена на среща с майките. Дали ще е извън или тук в Министерския съвет, отново дублирам – подготвена съм за среща с тях ”, съобщи Николова.

Новият вицепремиер изиска седмица - две толеранс от медиите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР