Нповече от 15% от мигрантите в Западна Европа са минали

...
Нповече от 15% от мигрантите в Западна Европа са минали
Коментари Харесай

Шефът на Гранична полиция: Неповече от 15% от мигрантите в Западна Европа минават през Балканския полуостров

Нповече от 15% от мигрантите в Западна Европа са минали през маршрута на Балканския полуостров. Всички останали минават по море през Гърция и Италия. Това сподели пред Нова тв шефът на Гранична полиция гл. комисар Антон Златанов. Той добави, че изрично България не е слабото място.

По думите му върхът за едно денонощие е 1512 души, недопуснати на самата граница. Преобладават сирийците – близо 50%. Останалите са от Афганистан и Ирак.

Година след година затягаме ограниченията на границата. За всяко денонощие не позволяваме близо 1500 мигранти. Няма ограда, която да не може да бъде прескочена, въпросът е какво вършат службите по този въпрос. Тази година мигрантският напън се ускорява и е с 50% повече от предходната година, сподели още той.

По отношение на възбраната на влизането на съветски коли у нас той съобщи, че за една седмица, откогато работи възбраната, едвам 13 съветски автомобила са стигнали до нашите КПП-та.

На базата на тази инструкция не могат да влязат, само че има изключения – съветски дипломатически коли, такива на жители на Европейски Съюз и така нататък, сподели още Златанов. Имат 6 месеца период, в който да изоставен или да се пререгистрират.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР