Новозелански моряк беше спасен след като прекара почти 24 часа

...
Новозелански моряк беше спасен след като прекара почти 24 часа
Коментари Харесай

Моряк се спаси след 24 часа във водата, благодарение на часовника си

Новозелански моряк беше избавен откакто прекара съвсем 24 часа във водата, с помощта на часовника си, с който е давал сигнали, като е употребявал слънчевите отражения, съобщи Агенция Франс Прес.

 

През това време акула се е доближила до бедстващия и го е " подушила ", описа сержант Уил Хамилтън от полицията. 

 

Мъжът е ловял риба самичък, когато паднал в морето във вторник, откакто на въдицата му се закачил марлин край полуостров Коромандел, на източния бряг на Северния остров на Нова Зеландия. Теченията го повлекли и той не съумял да се върне до корабчето си, разказа сержант Хамилтън.

 

" Прекарал е една студена нощ в океана, прекомерно отпаднал, с цел да продължи да плува. Докато е бил във водата, една акула даже е отишла и го е подушила, преди да си тръгне ", добави той.

 

В сряда следобяд трима мъже, които ловели риба в региона, забелязали извънредно отражение във водата.

 

" Решили са да огледат и са разкрили различен риболовец, който обезверено се опитвал да притегли вниманието им, като употребявал отражението на слънцето върху часовника си ", сподели господин Хамилтън.

 

" Истинско знамение е, че рибарят към момента е жив по-късно тестване. Без бързата интервенция на тримата мъже, които са го забелязали, изходът сигурно е щял да бъде драматичен ", добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР