Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит

...
Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит
Коментари Харесай

Властите в Нова Зеландия откриха над 3 тона кокаин в Тихия океан

Новозеландските управляващи са конфискували повече от три тона кокаин, открит в Тихия океан, което е най-големият случай на залавяне на противозаконни опиати в страната, заяви ДПА.

Полицейският комисар Андрю Костър съобщи, че находката от 3,2 тона е на приблизителна стойност 500 млн. новозеландски $ (323 млн. американски долара).

Кокаинът е бил изхвърлен в директен пункт в интернационалните води, на шест дни корабоплаване североизточно от Нова Зеландия.

" Няма подозрение, че това изобретение нанася сериозен финансов удар по всички - от южноамериканските производители до дистрибуторите на този артикул ", сподели комисарят.

Размерът на пратката подсказва, че опиатите евентуално са били предопределени за Австралия, сподели Костър.

New Zealand customs and police officers have found a mammoth 3.2 tonnes of cocaine floating in the Pacific Ocean.

It is believed the drugs - which have a value of nearly $500 million - were bound for Australia.

READ MORE: — 9News Australia (@9NewsAUS)

" Знаем, че разпространяването на всеки противозаконен опиат предизвиква големи обществени вреди, както и отрицателни здравни и финансови последствия за общностите, изключително за употребяващите опиати и техните фамилии. "

Все още не са осъществени арести и полицията работи с интернационалните сътрудници за по-нататъшно следствие, сподели Костър.

Over 3,000kg of cocaine was found floating off the coast of New Zealand. — Empact News (@EmpactNews)

Изпълняващият длъжността инспектор на митническата работа на Нова Зеландия Бил Пери съобщи, че находката е резултат от съдействието на митническата работа с полицията и Силите за защита на Нова Зеландия.

" Самият мащаб на това изземване значи, че кокаинът на стойност над половин милиард $ ще бъде изваден от послание ", сподели той.

Предишното залавяне на най-голямо количество опиати в Нова Зеландия беше през 2022 година, когато бяха конфискувани 613 кг метамфетамини.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР