Новозеландски пилот, който беше държан като заложник в размирната индонезийска

...
Новозеландски пилот, който беше държан като заложник в размирната индонезийска
Коментари Харесай

След 19 месеца в плен: освободиха отвлечен пилот СНИМКА

Новозеландски водач, който беше държан като пленник в размирната индонезийска провинция Папуа в продължение на повече от година, беше освободен от сепаратистките бунтовници, съобщи Асошиейтед прес.

Тридесет и осем годишният авиатор от Крайстчърч Филип Марк Мертенс работеше за индонезийската самолетна компания „ Суси еър " (Susi Air), когато беше похитен от бунтовниците на отдалечено летище на 7 февруари 2023 година

 
„ Днес най-сетне бях освободен. Толкова съм благополучен, че скоро ще бъда вкъщи при фамилията си ", сподели на конференция Мертенс в миньорския град Тимика. " Благодаря на всички, които ми помогнаха да си потегли отсам в сигурност и положително здраве ", добави той.

По-рано телевизионни фрагменти демонстрираха мощно отслабналия и с пораснала коса Мертенс, облечен в тъмнозелена тениска и черни къси панталони, да седи в стая, заобиколен от служители на реда и чиновници на локалните управляващи. Той ридаеше, до момента в който разговаряше със фамилията си по видео връзка, а служител на реда се опитваше да го успокои, като го потупваше по гърба.

По-късно водачът беше превозен към столицата Джакарта, където го чака фамилията му.

Бунтовниците от провинция Папуа употребяват принуждение, с цел да реализиран самостоятелност от Индонезия, а обстановката със сигурността в региона се изостря, написа 24 часа.

Папуа е включена в територията на Индонезия с резолюция на Организация на обединените нации през 1969 година Оттогава насам в провинцията се разгаря бунтовническа активност. Конфликтът се ускори през последната година, откакто десетки бунтовници, чиновници на силите за сигурност и цивилни жители бяха убити.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР