Новозеландецът Брендън Хартли е само на 28 години, но вече

...
Новозеландецът Брендън Хартли е само на 28 години, но вече
Коментари Харесай

Кръстиха шосе на пилота на Торо Росо Брендън Хартли


Новозеландецът Брендън Хартли е единствено на 28 години, само че към този момент има шосе на свое име. Пътят стартира от родния му град Палмерстън Норт и води към локалната писта "Манфийлд - Крис Еймън ", която се намира на 14 км от града. За Хартли това е доста специфична респект, защото цялата му кариера стартира от там, а Крис Еймън е бил негов наставник.

Брендън е първенец в Световните серии за устойчивост с Порше през 2015, завоюва 24-те часа на Льо Ман през 2017, а през октомври дебютира във Формула 1 с тима на Торо Росо. "Не съм го очаквал " показа разчувстваният Хартли пред табелата с неговото име. "Това е огромна чест, от тук стартира всичко. "

"Кивито " споделя, че в Палмертън е карал картинг като дете, а на пистата "Манфийлд " е следил по какъв начин се състезава татко му. По-късно Брендън е взел участие в първите си надпревари точно там.

В родния град на Хартли са уверени, че в кариерата му се е разкрила нова фаза, която ще му донесе огромни триумфи. Новозеландецът му следва да се ожени за своята дългогодишна другарка Сара в околните седмици. По-късно през януари той ще се върне в Европа за началото на подготовката с Торо Росо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР