Новозбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)

...
Новозбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)
Коментари Харесай

Джо Байдън с нетърпение очаква нова среща с президента на Кипър

Новозбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в е изпратил до президента на Република Кипър писмо с признателност за поздравленията за успеха му на президентските избори през ноември. В писмото се в споделя, че с неспокойствие чака нова среща с кипърския водач, заяви ТАСС, базирайки се на представителя на кипърското държавно управление Кириакос Кушос.

Според Кушос в писмото до Никсос Анастасиадис Байдън написа, че той и вицепрезидентът Камала Харис поемат ръководството в Съединени американски щати във време на световни провокации като пандемията от ковид и промени в климата, които излизат отвън рамките на националните граници и изискват интернационално съдействие.

Бъдещият собственик на Белия дом добавил, че се надява на съдействие с президента и държавното управление на Кипър за решение на общите проблеми, стоящи пред двете страни и техните нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Господин Байдън завил също, че с неспокойствие чака нова среща с президента Анастасиадис, написал Кушос в документално известие.

Между определения президент на Съединени американски щати и настоящия водач на Кипър се сътвориха връзки на доверие, откакто Байдън в качеството си на вицепрезидент на Съединени американски щати посети острова през 2014г. и Атнастасадис и неговата брачна половинка Андри му устроиха топъл банкет в дома си в Лимасол. От своя страна Байдън посети президента на Кипър в американска клиника, където Анастасиадис бе подложен на интервенция на сърцето.

В своето приветствено обръщение през ноември 2020 година Анастасиадис назова Байдън "свой добър другар и другар на Кипър ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР