Новото сръбско попълнение на Реал Мадрид Лука Йович даде обширно

...
Новото сръбско попълнение на Реал Мадрид Лука Йович даде обширно
Коментари Харесай

Новата звезда на Реал: Харесвам интелигентната игра

Новото сръбско попълнение на Реал Мадрид Лука Йович даде обстойно изявление пред немските медии, в което разяснява желания от него жанр на игра, както и първите му стъпки във футбола като младеж.

21-годишната изгряваща звезда на европейския футбол мина в състава на “кралския клуб “ за сумата от 65 милиона евро от немския Айнтрахт Франкфурт. Самият Йович подчертава, че е последовател на потреблението на интелигентността си, с цел да завоюва преимущество на футболния терен.

“Когато бях на 15 години, играех против момчета, които бяха на 18 и вкарвах по 40 гола на сезон, основно поради физиката ми. Вече обаче не мога да съм като ракета за 90 минути, избирам простичките неща и употребявам мощ само, когато не мога да се наложа с просветеност в играта “, разяснява младокът.

Йович приказва и за най-хубавите с моменти в клуба, в който той се е построил като състезател – сръбският исполин Цървена звезда.

“Най-хубавият ми миг беше при дебюта за Цървена звезда на 28-ми 2014 година, когато съумях да отбележа решителния гол, с който спечелихме купата. Датата към момента е гравирана върху обувките ми “, показа той.

“Един от най-тъжните моменти за мен беше, когато бях продаден на Бенфика по средата на идващия сезон. Бяхме с 20 точки преднина и желаех да остана, с цел да спечелим още един купа. След като кацнах в Лисабон плаках 3 дни.

Сръбският национал означи и ключвата роля, която е изиграл някогашният треньор на Айнтрахт Франкфурт Нико Ковач за развиването му.

“Ковач ми оказа помощ да намеря верния път. Той непрекъснато изискваше повече от мен, не ми даваше и момент успокоение. Много съм му признателен, той ме направи по-добър състезател и по-добър човек “, приключи новата звезда на Реал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР