Новото служебно правителство, начело с Гълъб Донев, официално встъпи в

...
Новото служебно правителство, начело с Гълъб Донев, официално встъпи в
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Да си министър втори мандат има едно сериозно предимство

Новото служебно държавно управление, отпред с Гълъб Донев, публично встъпи в служба.

" Да си министър втори мандат има едно съществено преимущество ", сподели новият остарял длъжностен министър председател при представянето на кабинета от президента Румен Радев.

" Вече знаеш какво следва и си подготвен за втория сезон на политическия сървайвър. Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, още повече, че офанзивата на някои от нас даже не изчака предизвестения завършек на 48 Народно събрание ", сподели Гълъб Донев и даде обещание:

" Ще продължим да вършим отговорно и транспарантно работата, за която сме определени и назначени от президента на Република България. Ще запазим спокойствието и рационалния разговор в публичните връзки. Наш приоритет в идващите два месеца ще бъде организацията и подготовката на почтени, демократични и свободни избори и този път ЦИК може да разчита на подпомагане и поддръжка от страна на държавното управление за справяне с компликациите, които се обрисуват вследствие на измененията в Изборния кодекс, гласувани от болшинството от народните представители в 48 Народно събрание. Както предходната година, по този начин и в този момент няма да участваме в предизборната акция. Това не е нашата сцена. Ще подминаваме дребните политически провокации, само че ще бъдем безкомпромисни с лъжите. Няма да участваме в издълбаването на нови разграничителни линии. Ще продължим напъните си за възобновяване на доверието на българските жители в страната ", даде обещание Донев.





Вчера президентът Румен Радев подписа указите за разпускането на 3 февруари 2023 година на 48-ото Народно заседание и насрочването на парламентарни избори за 2 април 2023 година. С различен собствен декрет президентът назначава служебно държавно управление от 3 февруари 2023 година. Единственото ново лице в новия кабинет е министърът на културата Найден Тодоров, който заменя на поста Велислав Минеков.



Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР