Новото разписание на БДЖ, което ще влезе в сила от

...
Новото разписание на БДЖ, което ще влезе в сила от
Коментари Харесай

Жители в три общини негодуват срещу новото разписание на БДЖ

Новото разписание на БДЖ, което ще влезе в действие от 15 декември, оставят в изолираност, без жп превоз дребни общини и градчета в Балкана. Затова сигнализират локалните управляващи, а доста от жителите, които пътуват с железниците, са недоволни. В Павликени, Троян и Трявна не одобряват премахването на влаковете.

В туристическата община Трявна са разтревожени от премахването на вечерния трен от Стара Загора в новото разписание.
Този трен стопира връзката на Южна със Северна България в продължение на повече от 14 часа. Първият трен, който е на идващия ден, е в 9:17 ч. Това е проблем. Ние имаме студенти, туристи, които пътуват.
Жасмина Лазарова, заместител – кмет на община Трявна

В Трявна ще се борят този трен да остане в разписанието най-малко през туристическия сезон.

„ Железниците даже не извършват и обществената си функционалност, която имат. Вечерният трен, в случай че не може цялата година, минимум в сезона би трябвало да го има “, споделя Денчо Минев, кмет на община Трявна.

Два от най-удобните влакове, с които пътуват жителите на Павликени до Плевен и до селата в общината, също липсват в новото разписание.

„ Влаковете са доста комфортни. Не единствено за работещи, а има хора, които пътуват към родните си места. Също по този начин знаем, че Плевен е медицински академични град. Много хора посещават медицинските центрове. При неналичието на задоволителен автобусен превоз мисля, че този трен би трябвало да се резервира “, разяснява Емануил Манолов – кмет на община Павликени.

От община Павликени упорстват БДЖ да преразгледа решението си за прекъсване на тези влакове. Община Трявна към този момент са алармирали регионалния шеф на Габрово и БДЖ.

 

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР