Новото ръководство на СДС ще връща старите лица на синята

...
Новото ръководство на СДС ще връща старите лица на синята
Коментари Харесай

СДС ще връща в редиците си лицата от `Времето е наше`

Новото управление на Съюз на демократичните сили ще връща старите лица на синята партия в редиците й. Първият посетител на определения преди дни ръководител Румен Христов на " Раковски " 134 бе президентът(1997-2002 г.) Петър Стоянов. 
 Румен Христов е новият ръководител на Съюз на демократичните сили  Антон Койчев и Румен Христов са претендентите за ръководител на Съюз на демократичните сили  Партията на Надежда Нейнски: Времето към този момент не е наше, разпускаме се
Христов се надява назад в Съюз на демократичните сили да се върнат Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Александър Йорданов и други лица от сантименталното време на сините и по този начин да извади от колапса Съюзът на демократичните сили. 

Идеята за спасяването на Съюз на демократичните сили посредством " старите муцуни " не е нова. На нея залагаше да вземем за пример и някогашният водач Пламен Юруков през 2008 г. 

Софиянски напусна Съюз на демократичните сили през 2001 година Тогава Петър Стоянов загуби президентските избори от Георги Първанов, отново през същата година и отстраненият от държавното управление на Иван Костов вицепремиер Евгений Бакърджиев бе изключен от сините редици. 

След това Софиянски сътвори ССД, Бакърджиев - Радикалите. Партията на Софиянски, който бе най-популярният български политик дружно с Петър Стоянов, влезе и в локалната власт, и в Народното събрание, където бе в коалиция с Вътрешна македонска революционна организация и  БЗНС – Народно събрание. Партията на Бакърджиев не реализира сходен триумф. Национална движение „Симеон Втори" на Симеон Сакскобургготски отвя Съюз на демократичните сили на изборите за депутати и водачът Иван Костов подаде оставка. 

През 2003 година Костов разгласи, че напуща Съюз на демократичните сили и основава ДСБ, след раздор с тогавашния водач Надежда Михайлова. Синьо единение, в учредяването на което взе участие Надежда Нейнски, разгласи на 18 юни т.г., че се разпуска. В декларация от групировката с водач Христо Панчугов приканват и останалите десни извънпарламента да прекратят съществуването си, с цел да се появи единна дясна партия. Времето към този момент не е наше, обявиха от Синьо единение. 

Сега Румен Христов ще търси метод посредством старите лица на Съюз на демократичните сили да направи още веднъж настоящ именитият лозунг на синия съюз от зората на демокрацията " Времето е наше ". Предшественикът му Божидар Лукарски искаше партията да направи съюз с НФСБ на Валери Симеонов, неотдавна комшия на сините на " Раковски " 134. Христов и заместниците му гледат към ДСБ и Да, България и не желаят обединения с никого от Патриотите. Някога обаче Софиянски, като зам.-председател на Съюз на демократичните сили, който отговаряше за съдружната политика, пръв предложения водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за сътрудник на Съюз на демократичните сили. 

Опонентите на Христов в Съюз на демократичните сили - неуспелият претендент за ръководител Антон Койчев и седесарите към него не желаят и да чуят за Да, България. С ДСБ може, но да дойдат те при нас, е позицията на тези, които желаят Съюз на демократичните сили да завие към Патриотите. 

Междувременно Съюз на демократичните сили ще укрепва структурите си, ще хвърля по едно око към земеделците на Румен Йончев и тези на Петя Ставрева и ще проучва с кого работят добре по места организациите. Забранени на всички места са единствено партньорства с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР