Новото ръководство на обсъди идеи за мерки, които да възстановят

...
Новото ръководство на обсъди идеи за мерки, които да възстановят
Коментари Харесай

Новото ръководство на БСП със стъпки за възстановяване на диалога в партията

Новото управление на разиска хрумвания за ограничения, които да възстановят разговора в партията и да върнат взаимното взимане на решения.

Предложенията пристигнаха на поредност от срещи, които и.ф. ръководител на Атанас Зафиров и ръководителят на ПГ и учредителен секретар Борислав Гуцанов започнаха, с цел да консолидират партията, оповестяват от партията.

Те се срещнаха с Движение „ Бузлуджа “, Платформа „ Социализъм ХХI век “ и Инициатива „ Социалисти за развиване на България “. Участваха и Филип Попов и Гергана Алексова от страна на новото краткотрайно управление на.

Срещите събраха мощни леви фигури като водачът на Платформа „ Социализъм ХХI век “ Георги Пирински, Иван Таков, Жельо Бойчев, Трифон Панчев, Петър Мутафчиев, Иван Пешев, Еньо Савов, Емилия Масларова, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Тони Попов, Петя Панчева и Емил Бехар.

Движенията в партията предложиха на Националния съвет да се разиска избор на нов състав на Изпълнителното бюро, както и приемане на решение за неотложно възобновяване на правата на всички непозволено изключени от.

На масата беше сложена и концепцията за приемане на нови правила за директния избор на ръководител на - тъкмо определяне на членския, надлежно на електоралния състав на партията, както и решение по отношение на правата за кандидатиране. Избор на нов основен редактор на вестник „ Дума “ също е измежду тематиките, сложени пред управлението от придвижванията.

Друга концепция е обвързвана с 12 юли, деня на приемане на Конституцията и образуване на обществена среща-разговор по настоящите конституционни проблеми и на писмо до социалистите и симпатизантите, което в хода на отчетно-изборните събрания да очертае предпочитаните задания пред партията в идните седмици и месеци, както и одобряване на необятно показана група за подготовка на Националния събор „ Бузлуджа 2024 “ под надпис „ Заедно за ново начало на и Лявото “.

От препоръчаните ограничения не виждам нещо, което да не може да бъде изпълнено “, сподели Атанас Зафиров. „ В най-скоро време ще насрочим съвещание на Националния съвет, с цел да стартираме да приказваме по тези въпроси. Не бива да стигаме до реваншизъм. Оттук нататък ще сложим всичко на масата, ще обсъждаме дружно проблемите и ще взимаме решенията групово. “

Временно изпълняващият функционалностите ръководител на съобщи изрично предпочитание да работи в посока обединяване на партията.  

„ Напрежението последователно спада - и в управлението на, и в парламентарната група, и по структурите “, сподели Атанас Зафиров. – „ Всички, които седим на тази маса, сме решени да извървим до края пътя, по който поехме на последния Национален съвет “, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР