Новото ръководство на Формула 1 е твърдо решено да разшири

...
Новото ръководство на Формула 1 е твърдо решено да разшири
Коментари Харесай

Формула 1 излиза извън телевизора


Новото управление на Формула 1 е твърдо решено да разшири аудиторията на спорта, като вкара други възможности на обичайното телевизионно лъчение. " Живеем в непрекъснато изменящ се свят " съобщи Чейс Кери, индивидът, който размени Бърни Екълстън на върха на Ф1. Американецът уточни, че в днешно време има голям брой платформи за доставка на наличие – свободни и платени ТВ услуги, обществени медии и OTT. OTT или Over The Top – с този термин се обобщават услуги, които стигат до крайния консуматор по интернет, а той ги получава посредством специфичен правоприемник (в България е признато да ги назоваваме декодери, STB и т. н.). Кери прибавя, че има безкрайни благоприятни условия за гледане, а той желае да употребява всички, с цел да стигне Формула 1 до оптимален брой хора. OTT да вземем за пример може да даде на феновете доста повече благоприятни условия, в сравнение с елементарната телевизия.

" Имаме толкоз доста наличие – да вземем за пример данни по време на съревнование, а не го използваме. Ако ти като фен искаш да слушаш радио връзката на обособен водач, да научиш за спирачната отдалеченост, да гледаш през неговата камера или каквото и да е – допустимо е да имаш всичко това през цифровите медии. И не е нужно да бъде скъпо. Ние би трябвало да открием най-хубавия метод да предоставим спорта на всевъзможни възрасти и във всевъзможни райони. "

Идеите на Кери са тъкмо противоположното на възгледите на Бърни Екълстън. 87 годишният британец тотално пренебрегваше различните платформи на обичайна телевизия. Той беше построил Формула 1 като елитарен спорт, който не е нужно да бъде необятно наличен. Бърни се отнасяше високопарно към младите генерации, тъй като ги смяташе за незаинтересовани и неплатежоспособни.

Годишната публика на Формула 1 се пресмята на към 400 милиона, тъй че спортът е много прелъстителен за медийните компании. От друга страна, обаче, доста от тях стартират да изпитват терзания от новите притежатели. Проблемът е, че проектите на Либърти медия да стриймват Ф1 непосредствено към потребителите, трансформира компанията притежател на правата в директен съперник на тези, които ги купуват.

В България сега Формула 1 се излъчва по платения канал Диема спорт. В интернет има безвъзмездни незаконни други възможности, както и платено пиратско наличие за най-заклетите почитатели, които желаят да гледат обичания спорт по канали като британския Sky Sports да вземем за пример. Ако Чейс Кери предложи качествена опция на налични цени, това би бил много ефикасен метод за битка с пиратството.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР