Новото ръководство на болница Лозенец вече е отразено в Търговския

...
Новото ръководство на болница Лозенец вече е отразено в Търговския
Коментари Харесай

След разкритието за незаконни трансплантации: Болница "Лозенец" вече е с ново ръководство

Новото управление на болница " Лозенец " към този момент е отразено в Търговския указател, с което публично се поставя завършек на 23-годишното ръководство на някогашния шеф Любомир Спасов. Той беше уволнен преди 2 седмици след разкрития на здравния министър Стойчо Кацаров за противозаконни трансплантации и други нарушавания в лечебното заведение.

Спасов апелира отстраняването си, което блокира процедурата по вписването, макар че съгласно адвокати, уволнените болнични управления нямат право да апелират и следва да се извърши волята на принципала – министъра на опазването на здравето. Сходен проблем виси и в " Александровска " болница, където остарялото управление апелира отстраняването си.

Начело на болница " Лозенец " застава хирургът от лечебното заведение Радосвет Горнев, а в Съвета на шефовете с изключение на него влизат юрист Ивиян Симеонов и фармацевтът Орлин Недев.

Ръководството на болничното заведение беше заменено от здравния министър Стойчо Кацаров, който разкри преди 2 седмици скица за трафик на органи, при която младежи от Украйна и Молдова са ставали донори на бъбрек на техни " чичовци и лели от Израел, Япония, Германия, Оман ", като са употребявани подправени самоличности и документи за роднинска връзка. Донорството без роднинска връзка у нас не е позволено. Кацаров разгласи, че бившето държавно управление е било наясно със схемата, само че нищо не е направило.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов обаче твърди, че е предал сигналите за инспекция на службите. Разпити по случая обаче започнаха едвам след разкритията на Кацаров. Той оповести още случай на пререждане в листата на чакащи за черен дроб на върховен държавен чиновник след позвъняване " от горната страна ", както и към този момент добилата гласност от следствие на Миролюба Бенотава скица за отчитане на фиктивни пациенти в " Лозенец ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР