Новото ръководство на Александровска болница е предприело сливане на клиники

...
Новото ръководство на Александровска болница е предприело сливане на клиники
Коментари Харесай

Сливане на клиники и рокади в Александровска болница

Новото управление на " Александровска " болница е подхванало обединение на клиники и смени по управителните постове в тях. Промените са част от почнало преструктуриране за излекуване на лечебното заведение.

Ръководството на " Александровска " беше заменено при започване на лятото от служебният екип на здравното министерство след серия от разкрития за неприятно и непрозрачно ръководство по времето на Костадин Ангелов (здравен министър в кабинета на ГЕРБ) и неговите наследници на поста проф. Димитър Буланов и проф. Борис Богов, при които загубата на болничното заведение доближи 70 млн. лева

Сега новото управление на болничното заведение, назначено от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, желае да прокара промени в структурата ѝ, които обаче срещнаха научен отпор от страна на Медицинския университет (МУ) в София, чиято база за образование е " Александровска ".

Според академичното управление предлаганите промени ще обиден качеството на образованието, до момента в който новото управление на " Александровска " вижда провокация от страна на старите шефове от кръга на Костадин Ангелов – Богов и Буланов и ректора на МУ проф. Лъчезар Трайков. Самият Трайков отхвърли преди дни да е заплашвал, че ще желае анулация на университетския статут на " Александровска " в символ на противоречие с предлаганите от новото управление промени. Университетът се разгласи за това болничното заведение да бъде оздравена дейно - без да се визира качеството на образованието и без да се постанова редуциране на специалисти - медици и преподаватели.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР