Новото превъплъщение на Юда през XXI век“. Така говорителката на

...
Новото превъплъщение на Юда през XXI век“. Така говорителката на
Коментари Харесай

Президентът Зеленски: Русия ще бъде победена точно както нацистка Германия. А Кремъл отвърна: Юда такъв!


„ Новото преобразяване на Юда през XXI век “. Така говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова украинския президент Володимир Зеленски, който подписа декрет честването на успеха над нацистка Германия в Украйна да се чества на 8 май – Деня на Европа, вместо на 9 май – Деня на успеха, както го назовават в Кремъл от края на Втората международна война.

„ Русия ще бъде победена тъкмо както нацистка Германия “, съобщи Зеленски в изказване във връзка 78-годишнината от капитулацията на 8 май 1945 година

И цялото остаряло зло, което модерна Русия връща, ще бъде смазано. Точно както беше смачкан нацизмът “, сподели в речта си украинският президент. „ Все още не знаем датата на нашата победа, само че знаем, че това ще бъде празник за цяла Украйна, за цяла Европа, за целия свободен свят “, добави той.

Той внесе в Народното събрание законопроект, който ще направи публично пренасяне на честването на немската капитулация с един ден напред – на 8 май. Това още повече ще отдалечи Украйна от руската традиция да отбелязва успеха над нацистите на 9 май – ден по-късно, в сравнение с в западните елементи на Европа.

Припомняме, че Вермахтът (армията на Германия) капитулира пред Съединени американски щати, Съветския съюз, Англия и Франция на 8 май 1945 година Но защото документите са подписани съгласно московското време, още от времето на Съюз на съветските социалистически републики Денят на успеха се отбелязва на 9 май в Русия и доста други постсъветски страни, измежду които до наскоро беше и България. Не е зле да напомним и че Володимир Зеленски е от еврейско изповедание (което не натрапва, само че и не отрича) и като подобен няма логичност да бъде именуван „ нацист “.

„ В бъдеще Украйна ще празнува паметта на жертвите от Втората международна война дружно със свободния свят “, съобщи Зеленски.

Той отдаде респект и на 8-те милиона украинци, починали сред 1939 и 1945 година от немско и съветско оръжие. Като % от популацията Украйна дава най-вече жертви във Втората международна, спрямо останалите руски републики.

Отговорът на Москва не закъсня.

„ Какво може да бъде по-лошо от един зложелател? Предател! Това е Зеленски. Новото преобразяване на Юда през 21 век. Като анулира Деня на успеха на 9 май, той съобщи един път вечно своите предшественици: и тези, които са се сражавали в Червената войска, и тези, които са били измъчвани и изтезавани в концентрационните лагери, и тези, които са работили за успеха в тила. Съучастник на нацистите 80 години по-късно “, написа Мария Захарова в своя телеграм-канал.

В същото време Путин също направи индикативен ход. По случай наближилия 9 май, той изпрати общоприетите приветствени послания до главите на страните – някогашни руски репубилики. Така с поздрав от кремълския водач се снабдиха президентите на Азербайджан, Армения, Беларус (според Кремъл тази страна към момента се назовава Белорусия), Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, както и някогашните грузински провинции Абхазия и Южна Осетия (обявили се за самостоятелни под съветско давление и сега без приет държавен статут).

Президентът на Украйна, по разбираеми аргументи, не получи честитка. Любопитно обаче е пропускането на главите на други 2 самостоятелни страни – Молдова и Грузия. На тях Путин не изпрати клиширани слова, само че поздрави „ народите им “.

„ Днес нашият духовен дълг е свято да пазим завещаните от бащите и дедите ни обичаи на дружба и взаимопомощ, да не позволяваме деформиране на историческата истина за Великата Отечествена война (в съветските учебници Втора международна война няма, има единствено Велика Отечествена, б.р.), както и оправдаване на нацистите, техните помагачи и днешните им идейни наследници “, гласи поздравлението на Путин.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР