Новото правителство ще реши как да управлява този проблем. Предлагам

...
Новото правителство ще реши как да управлява този проблем. Предлагам
Коментари Харесай

Симидчиев: Не депутатите, а правителството назначава НОЩ

" Новото държавно управление ще реши по какъв начин да ръководи този проблем. Предлагам на съвещанието тази сряда да обсъдим дребните промени в закона за здравето могат ли да подобрят активността на бъдещи държавни управления. " Това сподели пред Българска национална телевизия депутатът и ръководител на парламентарната здравна комисия доктор Александър Симидчиев.

Не е работа на здравната комисия в Народното събрание да назначава Национален действен щаб, изясни Симидчиев по отношение на думите на министър председателят в оставка Бойко Борисов комисията да си назначава нови хора. Оперативен щаб е в отговорностите на държавното управление.

Хората чакат да чуят какво ще се направи, а не за какво ще се направи. Сега имаме понижаване на общите бройки, само че е мъчно да се планува дали тази наклонност ще се задържи. Трябват ясни критерии по какъв начин ще се прави едно или друго нещо.

" Имаме доста разнообразни дейности, които не са строго координирани. Често това което се прави, се прави въз основата на незадоволителни критерии. Аз съм решил да създадем законодателна самодейност, за оповестяване на изключителна епидемиологична конюнктура да има явен аршин за избрани последствия. Когато имаме явен аршин, да вземем за пример ограничения при 1000 инфектирани, хората самите ще спомагат по разнообразни способи ", сподели още той.

" Недостатъчно добре е комуникирано на какви критерии се случва нещо ", добави шефът на здравната комисия.

" Този щаб работеше, имаше забележки към работата, само че съдействаше на министъра да взима дейно решения. Докато не изградим нова такава конструкция, не трябва да стопираме дейностите ", сподели Симидчиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР