Новото правителство, начело с премиера Николай Денков прие властта от

...
Новото правителство, начело с премиера Николай Денков прие властта от
Коментари Харесай

Новото правителство прие властта от служебното с критика

Новото държавно управление, отпред с премиера Николай Денков одобри властта от служебното държавно управление. По време на церемонията по последователност в Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев съобщи, че „ предават страната с добре функциониращи системи “. От своя страна Денков насочи рецензия за освободените по-рано денем заместник-министри, които трябвало да подсигуряват последователност в другите министерства.

Не разбрах какъв е смисълът да бъдат освободени всички заместник-министри през днешния ден, което явно основава проблем и не оказва помощ да имаме последователност както по целите, по този начин и по ежедневните действия ”, разяснява Денков.

Всъщност прессъобщението от Министерския съвет, че зам.-министрите са освободени пристигна минути, откакто 49-ото Народно заседание гласоподава така наречен кабинет „ Денков – Габриел “, при който на ротационен принцип министър председателите ще се сменят на 9 месеца. През първия интервал министър-председател ще е Николай Денков от ПП-ДБ, а през вторият – Мария Габриел от ГЕРБ. От пресцентъра на Министерски съвет не прецизираха аргументите за освобождението на всички зам.-министри.

Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново постоянно държавно управление, което да поеме своите отговорности. Изненадан съм за какво през последните дни се оказа, че това може да бъде проблем както за някои от партиите, по този начин и за някои институции, каквато беше Президентството ”, съобщи Денков.

Той добави, че с избора на новия кабинет би трябвало да бъдат забравени страстите и негативизма и да бъде направено всичко допустимо властта да бъде предадена с концепцията работата да стартира оптимално бързо.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР