Новото правителство на Китай. В средата е президентът Си Цзинпин,

...
Новото правителство на Китай. В средата е президентът Си Цзинпин,
Коментари Харесай

Китай сформира ново правителство

Новото държавно управление на Китай. В средата е президентът Си Цзинпин, а отдясно до него е министър председателят Ли Къцян. Снимка: Синхуа

Общокитайското заседание на народните представители (китайският парламент) избра ново държавно управление, в което огромна част от министрите са от досегашния кабинет, само че има и нови членове, съобщи организация Синхуа. След като преизбра в събота президента Си Цзинпин, а в неделя – премиера Ли Къцян, събранието гласоподава за останалите висши ръководители. За първи вицепремиер на Държавния съвет (правителството) бе повдигнат някогашният партиен началник на Шанхай Хан Чжън. Той получи гласовете на 2955 депутати, четирима бяха срещу, а един се въздържа.
Други заместници на премиера ще бъдат членовете на Политбюро Сун Чунлан (бивш завеждащ отдела на Единния фронт на ЦК), Ху Чунхуа (бивш началник на партийния комитет на провинция Гуандун) и Лю Хъ (досегашен консултант на президента Си Цзинпин по финансово-икономическите въпроси).
Парламентът преизбра Ван И за министър на външните работи с гласовете на 2966 депутати, а двама бяха срещу. За министър на финансите бе одобрен Лю Кун (2968 „ за “ и един „ въздържал се “). Досега той бе заместник-министър. Бившият командващ на ракетните войски Въй Фънхъ бе одобрен за министър на защитата с гласовете на 2968 депутати (двама се въздържаха).
За ръководител на Народната банка на Китай (централната банка) бе определен досегашният й заместник-председател И Ган с гласовете на 2965 депутати (двама бяха срещу и двама се въздържаха).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР