Новото правителство на Гърция обяви, че признава лидера на опозицията

...
Новото правителство на Гърция обяви, че признава лидера на опозицията
Коментари Харесай

Гърция признава Гуайдо за временен президент на Венецуела

Новото държавно управление на Гърция разгласи, че признава водача на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо за краткотраен президент на страната, изтъквайки, че това ще причисли Гърция към общата позиция на Европейския съюз по въпроса, оповестява " Асошиейтед прес ".

Съобщението на гръцкото външно министерство прекатурва позицията на предходното държавно управление , което беше на страната на венецуелския президент Николас Мадуро . Около 50 страни признаха Гуайдо за краткотраен президент, наблягайки, че преизбирането на Мадуро през предходната година е било нелегитимно.
 Гуайдо публично изиска военна поддръжка от Съединени американски щати
Гуайдо публично изиска военна поддръжка от Съединени американски щати

" Благодарим на Съединени американски щати за тяхното другарство, увереност и подготвеност да поддържат нашите непрекъснати старания "

Външното министерство на Гърция разгласи, че е " решило да признае ръководителя на демократично определеното национално заседание Хуан Гуайдо като краткотраен президент на Венецуела, с цел да може той да свика свободни, почтени и демократични президентски избори ".

Основната дясна партия на Гърция " Нова народна власт ", ръководена от Кириакос Мицотакис, завоюва с удобна преднина парламентарните избори в неделя, побеждавайки предходното ляво държавно управление на Алексис Ципрас.
 Путин
Путин " предложи " на Гуайдо връщане към действителността

С разговор да решат спора в Каракас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР