Новото правителство е на път и е въпрос на часове

...
Новото правителство е на път и е въпрос на часове
Коментари Харесай

Въпрос на часове да бъдат обявени членове на новото правителство

Новото държавно управление е на път и е въпрос на часове да бъдат оповестени неговите членове. Ще се схванат ли партиите за новия вид на съглашението? Има ли изненади измежду спряганите имена за министри? И какво ще е ръководството на бъдещата четворна коалиция? Тези тематики разясниха в ефира на „ Здравей, България " финансистът Левон Хампарцумян, политикът и публицист Асен Агов, психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова и икономистът и публицист Кузман Илиев.

Не намирам нищо изключително и възбуждащо. Това са набелязани авансово стъпки. Участвах в експертните групи и видях настроението вътре, разяснява Агов.

Духът на договарянията ми харесва, може би тъй като съм политически неопитна. Това, което виждам, на мен ми харесва, тъй като наподобява намерено. Такъв е духът, такова е чувството - за неприкритост и почтено. Дано да се случи това, което е декларирал господин Петков, тъй като ние имаме потребност от това, счита доктор Цветеслава Гълъбова.

Идва тим, който има положително обучение, интернационалните връзки, може да приказва свястно и обвързвано и на няколко езика. Това са неща, които бяхме не запомнили във висшата администрация. Тези хора имат положителните планове да свършат нещо. Те ще създадат най-хубавото, което могат и знаят. Ако обаче изгубят социална поддръжка, нещата отново ще потънат като вода в пясък. Защото публичните настроения са нещото, което движи и оказва помощ на измененията, разяснява Левон Хампарцумян.

Заявката за битка с корупцията е нещо значимо, само че и нещо доста субективно като чувство в хората. Всъщност това е огромен залог - фактически да направиш неща във времето, които да убедят тези, които са повярвали, че можеш да се пребориш с този проблем, че в действителност това нещо се случва. Промяна на равнище лица има и тя трябваше да се случи. Въпросът всъщност е зачеването на това, което се случва, да е крепко и да се роди фактически „ положително и крепко дете ". Рискуваме да нарушим салдото сред стопанска система и политика в интерес на политиката и това се вижда през разноските. България до момента е харчила 38% от това, което изкарва, в този момент вървим към 45-50%. Да се надяваме, че това са най-чистите и светли хора, само че колкото повече политиката за сметка на стопанската система се подвига, толкоз повече чувството в хората, че някой се възползва от нея, може да се усили, изясни Кузман Илиев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР