Новото правило за петте смени може да остане и за

...
Новото правило за петте смени може да остане и за
Коментари Харесай

Новото правило за смените остава и за новия сезон?

Новото предписание за петте смени може да остане и за идващия сезон, твърди The Athletic. Бордът на интернационалната футболна асоциация (IFAB), който изготвя измененията в разпоредбите, счита, че е добре тази алтернатива да бъде разполагаем на треньорите до лятото на 2021 година Заради нарушаването на графика около пандемията от ковид се стигна до скупчването на доста мачове за къс интервал от време. По тази причина всяка футболна асоциация получи правото да реши дали позволените смени по време на дуел да бъдат увеличени от 3 на 5 в оставащите срещи от сезона. Повечето федерации го одобриха и приложиха.
 Пеп Гуардиола срещу почивките за вода
Промяната е поради обстоятелството, че множеството клубове нямаха време за пълноценна подготовка, което води до по-бързо изморяване на футболисти.

От IFAB обаче са на мнение, че и идващият сезон няма да протече обикновено, тъй като към този момент са комплицирани проектите за подготовка и така нататък Освен това през юни 2021 година ще има Европейско състезание, което лимитира шампионатите. Ето за какво е доста евентуално правилото да остане в действие. Смените дори могат да се усилят с още една - до 6, в случай че има и продължения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР