Новото попълнение на ЦСКА-София Стефано Белтраме даде интервю за предаването

...
Новото попълнение на ЦСКА-София Стефано Белтраме даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Белтраме: Поставям си високи цели и това съвпада с тези на клуба

Новото попълнение на ЦСКА-София Стефано Белтраме даде изявление за предаването " Код Спорт " по ТВ+. В относително спокойния трансферен прозорец у нас " алените " направиха най-интригуващата покупка. В края на януари на " Българска войска " пристигна футболист, който в последните осем години и половина е бил благосъстоятелност на италианския гранд Ювентус. За повторно " алените " се насочиха към Италия, с цел да намерят нападателен халф, който да дирижира играта на отбора. През лятото Диего Фабрини не се оправи с тази нелека задача и бързо си потегли. Сега е ред да забележим какво ще направи футболист, упражнявал дружно със славните Джиджи Буфон, Кристиано Роналдо и компания. За него легионерството не е непозната задача. В продължение на четири години е играл в холандските Ден Бош и Гоу Ахед Игълс, за които има повече от 100 мача. В последната половин година е бил част от втория отбор на Юве.
 ЦСКА-София притегли футболист на Ювентус Здравейте, Стефано! Не сте от доста време в ЦСКА, само че успяхте ли да се адаптирате?
- Благодаря ви за посрещането. Много съм благополучен да бъда тук. Адаптирам се бързо към новия тим. Това е с помощта на съотборниците и треньорите, изобщо на чиновниците в клуба. Наистина съм благополучен да съм в ЦСКА.

- Време за адаптиране в действителност няма, а първият мач е против Левски на 15 февруари. Какво научихте за нашето огромно дерби?
- Разбрах, че е най-важният мач за годината. Не знам дали бих могъл да го сравня с нашите в Италия. Може би е като Ювентус - Интер, само че несъмнено е по-различно. Всички споделят, че това е безконечното дерби. Ще дам всичко най-хубаво от себе си и се надявам да съм забележима част от него.

- Играхте контрола за ЦСКА след единствено една подготовка. Да разбираме ли, че сте в чудесно положение?
- Да, изцяло подготвен съм. Тренирах с Ювентус преди и положението ми е чудесно. Продължавам да се сготвям.

- За малко сте в България, само че какви са първите ви усещания от ЦСКА, от София и България?
- Още не съм виждал центъра на София, нито нещо друго в града. Досега бях на лагер в Марбея с моите съотборници. Прочетох, че София е хубав град и желая скоро да го прегледам. Отборът е приказен. Още от първия ден ме накараха да се усещам като вкъщи си. Разбирам се с всички и им благодаря.

- Бил ли сте в България преди?
- Не, в този момент ми е първият път.

- Какво знаехте за България и за ЦСКА, преди да пристигна офертата?
- Знаех, че ЦСКА е най-хубавият и най-успешният тим на България. Има най-вече трофеи. В Италия всички познават ЦСКА. Когато се появи тази опция, незабавно споделих " Да ".

- А сещате ли се за звезди, които са играли в ЦСКА?
- Да, познавам Бербатов и Стоичков. Мисля, че те са двамата най-големи.

- Как решихте да приемете офертата?
- ЦСКА е упорит клуб, играе в първа дивизия. Аз също съм доста упорит човек. Поставям си високи цели и това съответствува с тези на клуба.

- Вашият обичан тим е Ювентус. Знаете ли, че той е отпадал от ЦСКА в шампионата на европейските първенци?
- Не го знаех това.

- Беше от дълго време. През 1960 година. ЦСКА победи с 4:1.
- Окей, доста е хубаво това.

- Това в действителност е доста отдалечен спомен. Какви са вашите персонални упоритости в България?
- Искам да давам най-хубавото от себе си и ЦСКА да побеждава. Ще се постарая да не отчайвам никого от феновете ни в България.
 ЦСКА-София загря за Левски с голове и меле на " Армията " (видео) - В ЦСКА са играли много италианци. Познавате ли някого от тях?
- Не, никого не познавам персонално. Преди ден някой от клуба ми сподели, че е имало такива. Последният е бил Диего Фабрини. Само неговото име мога да назова.

- Кой ви посъветва да дойдете в ЦСКА?
- Разговарях със спортния шеф Кристиано Джарета. Той беше началник в Новара, когато аз бях напълно млад. Хората от Юве се свързаха с него, с моя сътрудник и дискутираха опцията. Аз бързо одобрих.

- ЦСКА загуби всичките си контроли в Испания. Може ли това да тормози почитателите, а и вас като футболисти? Или ще ни кажете, че това са единствено другарски мачове?
- Не, не, постоянно остава неприятно усещане, когато си изгубил всички мачове. Трябва да работим повече и по-здраво. Но почитателите не би трябвало да си основават главоболия от тези резултати. Ние се усещаме удобно и упражняваме крепко.

- Познавате ли конкуренцията в българското състезание?
- Знам единствено някои неща. Най-добре познавам Левски, тъй като това е идващият ни противник. Обичам да проучвам тези, против които играем. Но последователно - седмица след седмица. Когато мине мачът против Левски, ще се съсредоточвам върху идващия ни противник.

- Спечелване на Купата на България наподобява по-реалистичната цел за ЦСКА. Мислите ли, че купата е допустима задача?
- Мисля, че във футбола всичко е допустимо. От нас се желае да работим и играем на високо равнище и да имаме вяра в себе си.

- Феновете на ЦСКА имат огромни упования от вас. Какви да бъдат те? Какво бихте им споделили?
- Обещавам им да дам всичко от себе си на терена. За почитателите, за фланелката, за града, за всеки, който обича ЦСКА. Ще бъда предан на 100 % и се надявам те да са удовлетворени.

- Какъв вид футболист сте?
- Типичен номер 10. Обичам да играя зад нападателите. Обичам да бъда на всички места по терена, да получавам топката, да откривам пространства, да върша асистенции.

- Какво е най-хубавото ви качество?
- Скоростта ми. Носи ми наслаждение да надпреварвам бранителите. Мисля, че скоростта ми дава преимущество пред противниците.

- Кой е идолът ви?
- Кака.

- А не е ли Роберто Баджо?
- Не, не - Кака.

- Разкажете повече за себе си. Как започнахте с футбола?
- Бях единствено на пет години и последвах пътя на моя брат, който е две години по-голям.

- И той ли е футболист?
- Да, само че играе в аматьорски отбор в моя град. Бях с него да виждам подготовка. Наставникът ме предложения да играя, тъй като един липсваше от неговия тим. От този ден стартира футболната ми кариера. Беше доста прочувствено. Реших, че ще стана футболист.

- Тренирал ли сте други спортове?
- Харесвам тенис и баскетбол, само че в никакъв случай не съм ги упражнявал.

- Как отидохте в Ювентус?
- По това време бях в Новара и от Юве се свързаха с клуба. Когато разбрах, че ме желаят, не можах да допускам. Веднага одобрих. Юве е най-големият клуб в Италия.

- Антонио Конте е треньорът, който ви предложения в първия отбор. Какво беше възприятието?
- Нещо необикновено. Истинска фантазия е да тренираш с сходни футболисти - Андреа Пирло, Джанлуиджи Буфон, Пол Погба, Маркизио и всички останали. Беше доста прочувствено. Тези три месеца с тях остават незабравими за мен.

- Имате единствено осем минути за Ювентус в Серия А. Защо не се наложихте за по-дълго?
- Аз съм толкоз горделив, че имах шанса да играя даже един мач в Серия А за Юве. Беше на 26 януари 2016 година. Не знам за какво не получих повече късмет.

- Колко постоянно сънувате тези осем минути?
- Това е най-великият ден в живота ми до момента. Аз съм почитател на Ювентус от напълно дребен и фантазията ми се беше сбъднала.

- Кои бяха съотборниците ви в тези минути?
- Влязох като запаса на Маркизио. Още бяха Джовинко, Вучинич, Погба, Видал... Все звездни футболисти.

- В последното десетилетие Ювентус е хегемон в италианския футбол. Кой е най-специалният футболист в тима на тази декада? Вие споменахте Буфон, Пирло, в този момент пристигна Кристиано Роналдо…
- В този миг аз предпочитам Роналдо. Но когато бях по-млад и упражнявах с тима, това беше Пирло. Той беше на друго равнище.

- Какво е да тренираш с Роналдо? В България видяхме фотоси от общите ви занимания…
- Невероятен футболист. И в този момент демонстрира, че още веднъж може да бъде най-хубавият. Винаги тренира на 100 %. Всеки би желал да има неговия нрав.

- Има ли тим, който може да спре превъзходството на Ювентус?
- Не мисля. През тази година Интер е добър отбор с Конте отпред. Той прави страхотна работа. Но Ювентус генерално има освен това.

- Голямата цел на Юве е да завоюва Шампионската лига. Кога би могло още веднъж да се случи? Мина прекалено много време от последния успех.
- Надявам се, че ще е скоро. Всички в клуба доста желаят да я завоюват още веднъж. Вярвам, че наближава времето, когато купата на Шампионската лига още веднъж ще е в Торино.

- Интер ще играе против Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа. Мислите ли, че " нерадзурите " ще имат проблеми?
- Мисля, че може и да имат. Гледал съм обособени клипове на Лудогорец и това е добър тим, сложни са за побеждаване. В европейските шампионати в никакъв случай не се печели елементарно. Интер не би трябвало да си мисли, че се е класирал.

- Вие играхте значително и в Нидерландия. Какъв опит натрупахте там?
- Мога да приказвам единствено хубави неща за Нидерландия. Изкарах три прелестни години там.

- Голяма ли е разлика сред футбола в Италия и Нидерландия?
- Да, огромна е. В Италия се играе доста повече тактически и физически. В Нидерландия се залага много повече на свободата във футбола, на въображението на терена.

- В Ден Бош имахте един българин за съотборник. Помните ли го?
- Да, Стефан Велков.

- Как се разбирахте?
- Стефан е ужасно момче. Работи доста в тренировките и мачовете. Невероятно момче с положително бъдеще.

- Питахте ли го за ЦСКА?
- Да, обадих му се. Каза ми: " Отивай незабавно! "

- Кой е най-големият триумф в кариерата ви?
- Сега! Трансферът в ЦСКА. Защото ще играя в първа дивизия. Това беше фантазията ми.

- Играл сте в юношеския народен тим на Италия. Кои са най-големите ви мачове?
- Участвах в квалификации за европейското до 19 години. Повечето от съотборниците ми в този момент се подвизават в Серия А.

- Надявате ли се един ден Роберто Манчини да ви повика в първия тим на " скуадра адзура "?
- Винаги ще ми бъде фантазия да играя за Италия. Националният тим е фантазия за всеки футболист.

- Може ли ЦСКА да се трансформира в трамплин за по-голям трансфер в кариерата ви?
- Искам да играя добре и вероятно това може да се случи.

- Колко дълго се виждате в България?
- Не знам. Имам контракт за година и половина и сигурно в този интервал ще съм тук. Ще забележим, може и повече.

- Претърпял сте интервенция на сърцето. Какво се случи?
- Беше напълно лека интервенция, нищо особено. Понякога ми се случваше сърцето в един миг да бие по-бързо от нормално. Операцията беше сполучлива и в този момент се усещам чудесно.

- Роден сте на 8 февруари. Знаете ли, че един доста прочут български футболист е роден на същата дата?
- Не, не знам. Кой е той?

- Христо Стоичков.
- О, велико! Чувствам се горделив с този факт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР