Новото попълнение на Левски Ивелин Попов даде интервю за Дарик

...
Новото попълнение на Левски Ивелин Попов даде интервю за Дарик
Коментари Харесай

Ивелин Попов: Всички в Левски се разбират, възстановяването ми върви по план

Новото попълнение на Левски Ивелин Попов даде изявление за Дарик радио и dsport. Бившият капитан на националния тим съобщи, че възобновяване му от травма върви по проект и се надява да стартира предсезонната подготовка наедно със съотборниците си. Попето разяснява атмосферата на стадион " Георги Аспарухов ". По неговите думи колективът е доста добър и всички в отбора се схващат.

Ивелин Попов подхвана и тематиката за националния тим на България.

Ивелине, продължаваш да се готвиш. Другите почиват. Ти и Уелтън упражнявате. Как върви възобновяване ти?

- Доста добре върви. Всеки ден сме тук. Правим си процедури, извършения във фитнеса. Днес първи ден потичах и се усещам доста добре. Радвам се, че всичко върви по проект. Да се надяваме, че ще мога да стартира подготовка наедно с останалите.

Мислиш ли, че ще бъдеш подготвен за първите дни или е мъчно да се каже още?

- Сега ми следва на 3 юни надзорен магнитен резонанс. По чувство, по възприятие, мисля, че всичко е наред. Ще изчакам да мине резонанса, с цел да сме по-точни в прогнозите.

Месец май, който си отива, беше извънредно прочувствен за Левски, за публиката. Спечелиха Купата, цялостни игрища. Усети ли и ти от атмосферата? Вече беше тук?

- Разбира се, усетих. Не си припомням български тим да изпитва такива страсти последните години. Много страсти се насъбраха на безусловно всички, свързани с Левски, което може единствено да ни радва и да ни зарежда да сме по-мотивирани за още незабравими страсти.

Отстрани виждаме, че тимът е доста добър колектив. Личи си и на терена. Наистина ли е по този начин от това, което съумя да усетиш?

- За дребното време, в което съм в клуба много положително усещане ми направи това, че всички в клуба се схващат. Работим с физиотерапевтите поради контузията. Изключително огромни експерти. Най-важното са хора. Доста съм прелестно сюрпризиран.

Левски завоюва Купата. Хора на крайностите сме, в този момент ще се приказва за шампионска купа, за пробив в Европа. Смяташ ли, че би трябвало малко по-реално да се гледа на нещата и по кое време Левски ще е подготвен за нещо огромно?

- Аз и моите сътрудници сме футболисти. Знаете кои са ни треньорите и управлението. Те са врели и кипели. Видели са какво ли не във футбола и живота. Те знаят по какъв начин да ни държат на земята. Знаят и виждат по кое време тимът израства и какви цели може да си сложи. Аз мисля, че няма човек в съблекалнята, който не желае да стъпи на най-високото ходило. Същото важи и за нашите ръководители и треньори. Те знаят по какъв начин да създадат всичко това.

След като беше показан като нов състезател на Левски беше продължен и договорът на Николай Михайлов. Георги Миланов е също по-опитен футболист. Това ли са хората, които ще са стожерите на тима?

- Най-важното, което персонално аз искам, е да бъдем здрави. Нещата ще се получат сносно, в случай че всички сме здрави. Колективът както казахме доскоро, няма никакво разделяне в съблекалнята. Вижда се, че очите на чужденците горят и желаят да дадат нещо на Левски. Това е най-важното.

Огледа ситуацията. Беше на мача с Лудогорец. Как ти се коства конкуренцията следващата година от това, което можем да вършим като заключения в края на сезона, когато към този момент челните места бяха разпределени?

- Другите тимове не желая да ги разясня. Искам да си гледаме нашия клуб, нашия тим, нашата къщурка. Ние, когато вършим нещата, както би трябвало, не мисля, че би трябвало да се съобразяваме с някого и да гледаме непознатите тимове.

Преди години тренираше тук на изкуственото игрище. Тук започнаха част от първите ти стъпки във футбола. Сега си измежду най-опитните футболисти към този момент възрастен като за футболист. Надяваш ли се и ти като Карим Бензема и Лука Модрич да ставаш по-добър с всеки минал сезон?

- Последният сезон в Сочи, игровото време, което получих и статистиката която направих 5 гола с 5 асистенции почти ми се връзва на 65 минути до голово деяние. Изключително съм удовлетворен. Не желая да се връщам обратно какви са били аргументите да не получавам повече игрово време, само че ви споделям единствено да съм здрав, имам вяра в себе си, в клуба и в тима. Сезонът скоро ще стартира и ще видите.

Късата пауза по-добрият вид ли е да не чакаш доста да дойдат формалните срещи?

- Лично за мен да, тъй като няма смисъл да се почива един месец, да направиш подготовка месец и половина за състезание три месеца. По-добре по-малко да се почива. Да влезем в темп. Тази пауза да не ни разреши да излезем от темп и да стартираме да играем повече мачове. Всеки футболист обича да играе повече мачове - през три дни, през четири. Цял свят го прави. Ние в България все се оплакваме. Умората и не знам си още какво. По-добре да има повече мачове, по-добре е за самия футболист, за тялото на футболиста и за фена също.

След два дни е мачът на националния ни тим против Северна Македония. Следиш ли какво се случва там? Имаш доста мачове за него, с капитанската лента, доста страсти. Тази страница дефинитивно ли е затворена?

- Мачовете ми не са чак толкоз доста за националния тим - единствено 90. Следя, несъмнено. Страницата не е затворена. Мога единствено да пожелая триумф на момчетата и треньорите да се надявам да са извикали най-точните хора да налучкат състава. Страницата не е затворена. Казах го и на конференцията преди няколко дни. Просто с господин Петров нямаме разговор. Имали сме един телефонен диалог от порядъка на две минути. След това доколкото слушам през други хора питал за мен. Аз такива хора не обичам. Ако има някой нещо да ми споделя постоянно съм отворен. Могат да ми се обадят и да ми кажат. Явно в мое лице не вижда човек, който може да му помогне. Нито се дразня, нито го укорявам, само че тези неща, които върви да ги приказва по други места не ги обичам. За мен това отношение не е мъжко и почтено.

Оценка ли е това, че Левски има петима футболисти в националния тим, откакто до скоро съвсем нямаше нито един?

- Разбира се, това е огромна оценка, огромни възторженостти. Лично аз се веселя за петимата души, които са в националния тим и са от Левски.
 Уелтън ще е на линия за лятната подготовка на Левски
Уелтън ще е на линия за лятната подготовка на Левски

Бразилецът и новото попълнение на отбора Ивелин Попов работят крепко, с цел да бъдат изцяло възобновени от своите травми
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР