Новото попълнение на Байер Леверкузен Гранит Джака е искал да

...
Новото попълнение на Байер Леверкузен Гранит Джака е искал да
Коментари Харесай

Джака разкри кога е искал да напусне Арсенал

Новото попълнение на Байер Леверкузен Гранит Джака е желал да напусне Арсенал през 2019 година, откакто е бил освиркан от почитателите, и да се реалокира в Херта Берлин, сподели самият той пред " Веркзелф-Ярбух ", представен от ДПА.
 Официално: Джака смени Арсенал с Леверкузен
Официално: Джака смени Арсенал с Леверкузен

Сделката е за 25 милиона евро

След края на мача против Кристъл Палас той е бил " решен " да " не облече в никакъв случай повече фланелката на тима ".

" Наистина ме заболя и беше изцяло невероятно в оня миг да играя още веднъж за Арсенал и за почитателите, които тогава ме исворкаха съгласно мен без никаква причина ", сподели швейцарският халф пред изданието.

Той продължава да не знае за какво е бил освиркан, само че призна, че даже неговият татко го е посъветвал да напусне клуба.

" Когато се реалокирах в Борусия Мьонхенгладбах през 2013 имах доста сложен интервал и желаех да напусна. Тогава татко ми сподели: " Ако избягаш в този момент, постоянно ще бягаш ". Останах и нещата се усъвършенстваха ", разкри той.

" Но в Арсенал, след случая, за първи път татко ми сподели: " Свършено е, би трябвало да напуснем ". Багажът ни беше събран и имах спогодба с Херта. Бях подготвен да си потегли ", изясни Джака.
 Артета разкритикува играта на Арсенал
Артета разкритикува играта на Арсенал

Въпреки това той е бил уверен да остане от новия треньор Микел Артета, който към момента води отбора.

" Не знам по какъв начин, само че той ме убеди и за пръв път през живота си взел решение без моите родители ", сподели халфът.

Той остана още четири години в лондонския клуб и стана любим на почитателите, преди да направи трансфер в Леверкузен предишния месец.

" Такъв поврат в отношението на почитателите може би в никакъв случай не е виждан в британския футбол ", счита Гранит Джака.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР