Новото попълнение на Арда - Радослав Цонев, се включи силно

...
Новото попълнение на Арда - Радослав Цонев, се включи силно
Коментари Харесай

Благоевградчанинът Р. Цонев: Левски е моят отбор, но си тръгнах, защото не се чувствах желан

Новото попълнение на Арда - Радослав Цонев, се включи мощно още в първите контроли на отбора.

По всичко наподобява, че благоевградчанинът ще е един от главните мотори на отбора от Кърджали през пролетния полусезон, за който клубът си слага високата цел да завоюва квота за Европа. Ето какво сподели Ради пред Sportal.bg за Арда, престоя му в Италия, обичания му Левски и националния тим на България:

За идването си в Арда и високите цели на отбора

“През декември, след края на есенния полусезон, ми се обадиха Ивайло Петков и Александър Тунчев. Казаха, че ме желаят в тима. Арда го проследявам от дълго време. Знам на какво равнище е като тим и взех решение, че за мен това ще е добра крачка. Изиграхме положителни 50-60 минути в последната контрола, само че тези мачове не са аршин. Ще забележим в формалните мачове, само че мисля, че тимът е на равнище, взеха се положителни играчи и имаме шансове за положително показване напролет.

Имаме действителни шансове да реализираме триумф, класирайки се за Европа. Надявам се и с шанс, тъй като ще ни е необходим, да се доберем до местата, които дават право на присъединяване в Европа. Дано през сегашния полусезон да съм добре, да съм здрав, а и освен аз - целият тим. Чувствам се добре. Психологически е доста значимо в сезона по какъв начин ще тръгнат нещата, тимът дали ще върви. Надявам се в най-скоро време да оказвам помощ с каквото мога и да покажа за какво съм тук. ”

Арда с купата на България

“Амбициите - моите и на Арда, са да спечелим Купата, защото тя дава присъединяване в европейските клубни шампионати. Със сигурност ще е доста сложен мачът с ЦСКА 1948, само че в този шампионат всеки може да победи всеки и е доста значимо ние по какъв начин ще влезем в мачовете. Надявам се да стигнем до триумф. ”

За престоя в Италия

“Отидох на 21 години в Лече. Четири години бях там. Със сигурност можех да реализира повече, давах всичко от себе си, имах една-две травми, не се получиха нещата, само че не скърбя за нищо. Гледам единствено напред.

За страдание няма български футболисти, които да са звезди даже в долното равнище на италианския футбол, макар че през последните години имаме състезатели, които играят в Серия “А ”. Играят нелошо. Нивото сигурно е по-високо от нашата “А ” група. Много се залага на тактиката. Още от дребни футболистите ги карат тактически да са готови. Много се работи с тях като дисциплинираност освен на, само че и отвън терена. ”

За завръщането си в Левски

“Когато ми се обадиха от Левски, брат ми Боби към този момент беше подписал, което също натежа. Все отново това е моят тим от дребен. Там съм израсъл, най-хубавите ми години са били там. Дали съм направил компромис? Само финансово съм направил, защото имах по-добри финансови оферти от Италия, само че доста желаех да оказа помощ на тима, тъй като имаше сложен миг с заплащания и по този начин нататък. Реших да се върна и не скърбя за това. ”

От капитан до 19-и футболист на Левски. Скъса ли се нишката сред него и брат му с виновните фактори?

“Не знам тъкмо какво да кажа. Имахме интервали, в които не получавахме заплати. След това нещата се почистиха, само че надали не бяхме в тежест на тима. Не знам. Нашето предпочитание постоянно е било да играем в този тим. Не си потеглих по мое предпочитание. Хората, които бяха в клуба, също мисля, че можеха да ми покажат, че ме желаят. Като усетя някъде, че не съм мечтан - самичък си потеглям. Други неща не могат да ме задържат на някое място - нито финансово, нито нищо. Това ви споделям, че се завърнах в Левски, когато не бяха давали по 3-4 месеца заплати. Тръгнах си, тъй като не съм се чувствал мечтан. ”

За не най-хубавата разлъка

“Със сигурност и това го има. Не мисля за предишното. Когато съм бил на терена, когато е зависело нещо от мен - и игрово, и от финансова позиция, съм давал каквото мога. Максимума. Раздавал съм се до дъно. Нещата, които не са зависели от мен, не мога да ги разясня. Просто по този начин е трябвало да стане. ”

Двама братя да играят дружно в националния тим на България

“Чувството е неповторимо. За всеки футболист би трябвало да е чест, да бъде горделив с националната фланелка. Надявам се и в бъдеще да имам тази опция, само че в действителност доста хубави моменти. Разбира се, че се надявам на нова покана. Времето ще покаже. Засега се съсредоточвам напълно върху работата си в Арда и ще забележим какво ще стане отсега нататък. ”

Защо не отиде при брат си Борислав Цонев в Китай и какъв треньор е Александър Тунчев?

“Не съм имал оферта от Китай за момента. Ще забележим. Това не е моя цел. Тук се усещам добре, уповавам се да давам каквото мога на тима, да оказвам помощ. Ще забележим какво ще стане. Със сигурност ми е много прелестно да играя с него. Времето ще покаже дали още веднъж ще се съберем. Играем дружно от деца, разбираме се сносно, тъй че ми е по-лесно и на терена, и отвън него да сме дружно. Не обичам доста да приказвам за треньорите. С хубави усещания съм от целия треньорски щаб. Мисля, че се работи на положително равнище, имат положителни разбирания за футбола. Надявам се да имаме единствено триумф. ”

За юношеския му избор Левски или ЦСКА?

“Така сме го усетили. Както всяко едно дете, в нашето семейство множеството са левскари. Имахме предложение от двата тима, само че избрахме Левски, тъй като това е тимът, който харесваме. И почитателите. Тогава тимът игра в Шампионска лига и се възхищавахме на доста футболисти. Радвам се за това си решение. Тогава всички футболисти играеха доста мощно - и Христо Йовов, и чужденците, Елин Топузаков в отбрана, доста футболисти, и Гонзо несъмнено. ”

За родния Пирин

“Последните години няма толкоз положителни футболисти оттова, както беше преди, само че се надявам тази наклонност да продължи и от ден на ден играчи да излизат от този район. И да играят на високо равнище. ”

Пожеланието към почитателите на Арда

“Мога да пожелая на почитателите на Арда да са търпеливи, доста щастливи от нашите резултати и се надявам в края на сезона всички да сме удовлетворени от представянето си. ”

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР