Новото общинско дружество за екологичен градски транспорт „Екобус” вероятно ще

...
Новото общинско дружество за екологичен градски транспорт „Екобус” вероятно ще
Коментари Харесай

Община Пловдив наема автобуси за лиценз на „Екобус”, шефът му иска повече от две линии

Новото общинско сдружение за екологичен градски превоз „ Екобус” евентуално ще наеме рейсове, с цел да може да получи лиценз за автобусен транспортьор. Това излиза наяве от стенограмата по време на изявлението с определения за шеф на сдружението Илко Търпов.

Днес Общинският съвет ще утвърди Търпов за шеф на „ Екобус”. Той получи оценка 5,55 по време на отбраната на своята идея за развиване на общинския градски превоз.

Търпов е основен помощник в катедра „ Електротехника “ в Техническия университет София, филиал Пловдив и в катедра „ Електроснабдяване и електрообзавеждане на превоза “ във Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. Защитил е научна степен „ лекар “ по специалността „ Електроснабдяване и електрообзавеждане в превоза “.

От стенограмата излиза наяве, че Търпов е подготвен да остави преподавателската активност и да се концентрира напълно в ръководството на общинското сдружение. Той предлага да се употребяват и университетските му връзки за развиването на сдружението, както и намирането на фрагменти.

Според бъдещия шеф сега транспортната скица на града не е добра, защото не обгръща новите жилищни квартали, както и индустриалните зони. Той дава образец, че в София с помощта на отчитането на пътникопотока се е открило, че едвам 20% от хората са с билети, а другите употребяват карти за градския превоз. Подобно изследване би трябвало да се направи и в Пловдив, като се създадат и 3-6-месечни преференциални карти за стимулирането на пасажерите.

Тодор Чонов пита и кои са най-подходящите електробуси за Пловдив – кондензни, ултракондензни или батерийни. Търпов дава отговор, че кондензаторния вид е най-подходящият, тъй като Пловдив е равнинен град и разрешава по-лек режим на работа, като електробусите няма да се натоварват и надлежно ще имат по-нисък разход.

Новият шеф на „ Екобус” съобщи, че сега, в който има финансова рамка за деяние, ще изготви и екшън проект за закупуването на електробуси и стягането въз основата в Тракия. Той споделя, че има два пътя за издаването на лиценз – наемането на рейсове или да се чакат първите нови машини и тогава да се кандидатства.

Според Чонов по-добре да се наемат рейсове, с цел да има сдружението подготвеност за стартирането на линиите с подготвен лиценз. Търпов счита, че две линии не са задоволителни и би трябвало непрекъснато да се надгражда новото дружество. От стенограмата излиза наяве още, че все още няма информация по кои оперативни стратегии може да се кандидатства за преносим състав на градския превоз.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР