Новото MINI Cooper SE поема по своя път през пролетта

...
Новото MINI Cooper SE поема по своя път през пролетта
Коментари Харесай

The E-talian Job: бягство от трафика с новото MINI Cooper SE

Новото MINI Cooper SE поема по своя път напролет на 2020 година В очакване на въвеждането на новия модел на пазара на първото серийно напълно електрическо MINI в 60-годишната история на марката видео клип демонстрира преимуществата на подвижността без местни излъчвания. Краткият филм „ The Getaway Car “ може да се види по каналите в обществените медии на BMW Group.

Клипът е сниман в италианския мегаполис на Торино и както постоянно е в типичния за MINI провокативен и занимателен жанр. Шофьорът на новото MINI Cooper SE заобикаля досадните тапи в час пик, избирайки маршрут из тесните странични улички, като доближава непосредствено до крайната си дестинация - покрива на постройката Lingotto, ситуирана в едноименния квартал на Via Nizza. Историческият промишлен комплекс в миналото е бил най-големият индустриален обект на италиански авто производител и разполага с тестово трасе на покрива, завършено като писта с дължина към един километър.
Днес в постройката на Lingotto, наред с други неща, има търговски център и хотели. Тестовото трасе на покрива обаче остава непокътнато даже след промяната на предназначението на постройката. На него MINI Cooper SE среща алено класическо MINI COOPER и дружно вършат обиколки по историческата писта, напомняйки за именита сцена от класическия филм от 1969 година „ The Italian Job “.

С нулеви местни излъчвания и съвсем тихо, MINI с електрическо зареждане заобикаля тъгите от ежедневния трафик, с цел да открие идеалното място за каране посред Торино. Неговият електромотор със 184 кс е заслужен за същински трилър със своето непринудено подаване на мощ. Високоволтовата батерия, ситуирана надълбоко в долната част на шасито, снижава доста центъра на тежестта на автомобила. А присъщите за марката настройки на окачването вършат по този начин, че за първи път електрическата подвижност да върви ръка за ръка с типичното за MINI go-cart чувство - и то освен на покрива на известната постройка Lingotto.

Новото MINI Cooper SE форсира до 60 км/ч за 3.9 сек и от 0 до 100 км/ч за 7.3 сек. В допълнение към отличните благоприятни условия за ръководство, то идва с богато общоприетоо съоръжение, характерни за модела екрани и детайли за ръководство, както и двустепенно ръководство за възобновяване на силата на спирачките (рекуперация), като изборът на мечтаната степен на рекуперация става с комутатор. С пробег от 235 до 270 километра, новото MINI Cooper SE е идеално оборудвано освен за устойчива градска подвижност, само че и за къси извънградски пътувания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР