Новото лявоцентристко лейбъристко правителство на Австралия предложи повишаване на минималната

...
Новото лявоцентристко лейбъристко правителство на Австралия предложи повишаване на минималната
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия предлага увеличение на заплатите, за да бори инфлацията

Новото лявоцентристко лейбъристко държавно управление на Австралия предложи повишение на минималната заплата, с цел да облекчи финансовата тежест за фамилиите, наранени от покачващите се цени на силата и скока в инфлацията на потребителските цени, оповестява организация Ройтерс.

Премиерът Антъни Албанезе, който постави клетва предходната седмица, сподели, че държавното управление му е подало заявление до самостоятелния орган за установяване на заплатите, което може да помогне за повишение на заплащането на най-нископлатените служащи от 20,33 австралийски $ (14,77 долара) на час.

" Работниците на минимална заплата заслужават нарастване на заплатите ", написа Албанезе в Twitter. " Нарастващите разноски оказват действителен напън върху фамилните бюджети. И тези разноски са по-трудни за покриване заради десетилетие на умишлени решения на предходното държавно управление да поддържа ниските заплати. "

Комисията за почтена работа ще вземе решение за минималната заплата през идващите седмици. Решението визира повече от 2 милиона служащи, макар че държавното управление може да направи рекомендация за размера на възнаграждението.

Министърът на заетостта Тони Бърк съобщи, че държавното управление не желае заплатите " на никого да се връщат обратно, само че това е най-тежко за хората с ниски заплати ".

С повишаването на инфлацията два пъти по-бързо от заплатите, действителните приходи са на алено .

Новото държавно управление също се оправя със скока на вътрешните цени на едро на електрическата енергия и газа, защото търсенето на сила нараства с по-студено време.

По време на предизборната акция Албанезе даде обещание, че ще поддържа повишението на заплатите с 5,1%, което подхожда на инфлацията.

На фона на внезапното повишаване на разноските за живот, данните демонстрираха, че брутният вътрешен артикул на Австралия се е повишил с 0,8% през тримесечието на март, надминавайки пазарните прогнози, създавайки сцена за повече борещи се с инфлацията нараствания на лихвите от Резервната банка на Австралия (RBA).
 Лейбъристите печелят болшинство в Австралия
Лейбъристите печелят болшинство в Австралия

Ще могат да ръководят независимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР