Новото ляво обединение вероятно ще участва на евентуални предсрочни парламентарни

...
Новото ляво обединение вероятно ще участва на евентуални предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Новото ляво обединение може да участва в парламентарните избори

Новото ляво обединяване евентуално ще взе участие на възможни предварителни парламентарни избори. Това съобщи Костадин Паскалев, един от основателите за неговото основаване, по Радио Пловдив. В града стартира конференцията на левите организации „ Левицата ", на която ще се дискутират вероятната основа на групировката, а също и нейните правила и хрумвания.

Според Паскалев няма да има проблем с подреждането на листите, при вероятно присъединяване на обединяването в изборите, като се има поради, че в него ще вземат участие няколко политически обединения. „ Аз считам, че сега има добър разговор сред управленията на обособените леви политически партии и се надявам Българска социалистическа партия да се включи интензивно в този развой, с цел да може да се реализира в действителност едно дейно и добре работещо ляво обединяване “, сподели той. Паскалев е безапелационен, че Българска социалистическа партия би трябвало да се включи.

По думите му, основаването на обединяването е опит не просто за оцеляване на дребните леви партии, а за оцеляване на лявото политическо пространство. „ Основната причина за основаването на ляво обединяване е все по-ограничаващата се социална поддръжка за лявото политическо пространство в България. Ние стигнахме до унизителното политическо посланичество от 24-25 депутати в Народно събрание, което значи, че се трансформираме в петоразрядна политическа мощ “, разяснява костадин Паскалев.

Той е песимистичен, че Българска социалистическа партия ще успеее да осъществя връчения й трети изследователски мандат за сформиране на кабинет. „ Една политическа партия с 25 народни представители в Народното събрание не може да има искания да провежда ръководството на страната “, съобщи политикът, който е член на Националния съвет на социалистическата партия.

Пред участниците във форума ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков прикани да бъде оповестено присъединяване на идния ексклузивен парламентарен избор на левите обединения.

По думите му, това е наложителната стъпка от днешното събитие. „ Решителна стъпка, ясно декларирана, със мощно присъединяване на всички леви партии, основно присъединяване на социалисти е повече от наложително, в случай че желаеме да създадем решителното деяние за възобновяване и опазване на доверието на хората в левицата “, съобщи Петков.

Костадин Паскалев уточни, че дебатът за бъдещето в ляво е спор за бъдещето на България.

 Той формулира четири съществени цели, на кои то стъпва лявото обединяване:

·  Приемане на главните правила и хрумвания за реализиране на лявото обединение;

·  Укрепване на груповото начало и равнопоставеност при взимане на решения по всички въпроси;

·  Запазване на традициите на непрестанен директен разговор с деятелите и симпатизантите на левицата;

·  Да се сложи в центъра успеваемостта, а не ефектността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР