Новото купе-SUV на Mercedes се предлага стандартно с пакета AMG

...
Новото купе-SUV на Mercedes се предлага стандартно с пакета AMG
Коментари Харесай

Новият Mercedes-Benz GLC Coupe получава мек хибрид и по-голямо… купе

Новото купе-SUV на Mercedes се предлага общоприетоо с пакета AMG Line в Съединени американски щати, където се предлага извънредно в меко хибридно осъществяване

Модата на купе-SUV колите не демонстрира признаци на намаляване, като автомобилните производители не престават да оферират модели, които дават отговор на търсенето на клиентите. 

Най-новото попълнение в тази категория е новият Mercedes-Benz GLC Coupe от второ потомство, който подхожда по-стилно към същата рецепта, като в същото време споделя основата си с елементарния SUV GLC.

Както се очакваше, предната част на GLC Coupe мощно прилича SUV производното, до момента в който наклонената линия на покрива и изцяло модифицираната задница му придават характерен външен тип.

Новият дизайн може да се похвали с впечатляваща аеродинамична успеваемост от 0,27 Cd, което е усъвършенстване спрямо 0,30 Cd на предшественика му. В същото време дългият 4763 мм автомобил е с 31 мм по-дълъг от модела, който заменя.

Макар че новият модел резервира типичните за Mercedes пропорции на купе и SUV, той наподобява по-изчистен и по-рафиниран спрямо предшественика си. Това значително се дължи на по-тънките задни LED светлини, които са свързани между тях с черна лайстна, сходно на GLC и цялата гама EQ. Всъщност GLC Coupe в този момент наподобява като SUV еквивалент на ниско разположения CLA.

Сред другите забележителни характерности на GLC Coupe са интегрираният спойлер вид „ патешка опашка “, ситуиран под мощно наклоненото задно стъкло, изпъкналата задна ризница с изкуствени вентилационни отвори, пластмасовите облицовки и огромна доза хромирани елементи към двойните ауспухови тръби и дифузора.

Като екстри могат да се поръчат бордове и система Digital Light за LED фаровете. Mercedes разгласява фотоси единствено на GLC Coupe, оборудвано с пакета AMG Line, който включва радиаторна решетка Panamericana, спортни брони и 19-инчови алуминиеви джанти и е общоприет за американския пазар.

На фронта на сигурността има подбор от системи за подкрепяне на лидера, в това число деен спирачен помощник, помощник за мъртвата зона и Parktronic с деен помощник за паркиране. Моделът се предлага общоприетоо и с Attention Assist и Pre-Safe с Pre-Safe Sound.

Познатият интериор разполага с 12,3-инчов дигитален инструментален панел, пъстър head-up екран и 11,9-инчов сензорен екран на наклонената централна подпора, възприемащ най-новата версия на инфоразвлекателната система MBUX. Налице е и общоприета 710-ватова система Burmester 3D Surround с 15 високоговорителя.

Като оставим технологиите настрани, GLC се предлага общоприетоо с кожен волан и предни седалки с 16-степенно електрическо ръководство, отопление и функционалност за памет. Към тях се причисляват автоматизирано затъмняващо се огледало за назад виждане, безжично зарядно за смарт телефон и 64-цветна система за амбиентно осветяване.

Част от пространството за глава откъм гърба е пожертвано поради позицията на купе и SUV, само че останалата част от интериора наподобява също толкоз просторна, колкото и в общоприетата версия, а още по-големият панорамен покрив (с 2,4 инча по-дълъг) вкарва повече светлина в купето. 

Обемът на багажника от 545 л е с 45 л  по-голям от този на предходното потомство, само че със 75 л по-малък от този на елементарния GLC. Освен това товарният потенциал е доста понижен при плъгин хибридните модели, които разполагат единствено с 390 л заради спомагателния хардуер.

Предлага се извънредно с електрифицирани задвижващи елементи и задвижване на всички колела.

Съществуват обилни разлики сред северноамериканските и европейските разновидности на задвижване за GLC Coupe. В Съединени американски щати моделът се предлага извънредно като GLC 300 4Matic Coupe, оборудван с 2,0-литров четирицилиндров мотор с мощ 255 к.с. (188 кВт/259 к.с.) и въртящ миг 295 Нм, като 48-волтовата мекохибридна система способства за спомагателни 23 к.с. (17 кВт/23 к.с.) и 109 Нм при нужда.

Европа получава по-широка гама, която включва четири меки хибрида и три plug-in хибридни разновидността. Бензиновият 2,0-литров мотор с турбокомпресор генерира 201 к.с. (150 kW / 204 PS) в базовото равнище на GLC 200, като по-мощният GLC 300 е еднакъв с американската спецификация. Турбодизеловият 2,0-литров мотор развива 194 к.с. (145 kW / 197 к.с.) в GLC 200d или 194 к.с. (198 kW / 269 к.с.) в GLC 300d, като всички меки хибриди се възползват от една и съща 48-волтова система.

Що се отнася до PHEV, всички те са оборудвани с един електродвигател с мощ 134 к.с. (100 кВт/136 к.с.) и батерия с потенциал 31,2 кВтч, предлагаща пробег без нездравословни излъчвания по WLTP сред 113-131 км според от разновидността. Комбинираната мощ на GLC 300e е 308 к.с. (230 kW / 313 к.с.), GLC 400e я покачва до 375 к.с. (280 kW / 381 к.с.), а GLC 300de комбинира дизелово гориво с електричество за 328 к.с. (245 kW / 335 к.с.).

Независимо от задвижването, всички модификации на GLC Coupe се оферират общоприетоо със спортни настройки на окачването и кормилното ръководство и наследяват системата за задвижване на всички колела 4Matic и електронните екстри от GLC, както и наличната система ADAS.

Mercedes не е разкрил цените на новия GLC Coupe в Щатите, само че съдейки по общоприетия другар на GLC, купето-SUV се чака да бъде доста по-скъпо от своя предходник.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР