Новото издание на Киномания ще зарадва почитателите на качественото кино

...
Новото издание на Киномания ще зарадва почитателите на качественото кино
Коментари Харесай

Филми от цял свят ще има в Киномания в НДК

Новото издание на " Киномания " ще зарадва феновете на качественото кино със заглавия от целия свят, осведомят уредниците от НДК.

В афиша е " Земя на номади " - с шест номинации за " Оскар ", две награди " Златен глобус " и седем номинации за БАФТА, в това число за най-хубав филм. Режисьор и сценарист е Хлое Джао. Франсиз Макдорманд е в основната роля на тази история за актуалните номади. Прожекциите са на 11 и 20 април.

" Пътуване към спомените " с режисьор Хари Маккуин (на 12 април) е с присъединяване на Колин Фърт и Станли Тучи. Сам и Тъскър са двойка с дълга история и нестабилно бъдеще, изправени пред страшната диагноза " деменция ".

Италианският филм на Габриеле Мучино - " Най-хубавите години ", на 10 април, наблюдава четири десетилетия от живота на четирима другари. В функциите са Пиерфранческо Фавино, Микаела Рамацоти, Ким Роси Стюарт и Клаудио Сантамария.

В селекцията на 11 април е и унгарският " Окончателен отчет " на режисьора Ищван Сабо. Известен професор по кардиология (в ролята е Клаус Мария Брандауер) се връща в родното си село откакто се пенсионира и става елементарен общопрактикуващ доктор. Там той попада на комплицирана мрежа от взаимоотношения, която обаче му оказва помощ да открие себе си посредством музиката и пеенето, които са негова младежка фантазия.

Иранският " Слънчеви деца " с режисьор Маджид Маджиди, на 7 април, е фокусиран върху 12-годишният Али и неговите трима другари. Децата работят крепко, с цел да оказват помощ на фамилиите си, само че като по знамение им се удава да намерят прикрито богатство. Продукцията е отличена с премията " Марчело Мастрояни " за най-хубав млад артист на Роохола Замани, както и с три награди от Иранския народен кинофестивал във Фаджр - за най-хубав филм, сюжет и сценография.

Новият филм на режисьора Бен Цайтлин " Уенди - момичето, което не желае да порасне ", на 19 април, е версия на историята за Питър Пан. Девин Франс се превъплъщава в ролята на непокорната Уенди, в ролята на Питър Пан е Яшуа Мак, вземат участие още Гейдж Накин и Гавин Накин като двамата по-малки братя на Уенди.

Прожекциите са в кината " Люмиер ", " Одеон ", " Влайкова ", Дом на киното, Euro Cinema, " G 8 ".

Както писа Българска телеграфна агенция, премиерната прожекция на кино лентата " Ханът и империята ", с който НДК ще означи своята 40-та годишнина на 12 април, е в зала 1.

В рамките на " Киномания " ще има и гледка на френското кино.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР