Новото италианско правителство на Джузепе Конте положи клетва пред президента

...
Новото италианско правителство на Джузепе Конте положи клетва пред президента
Коментари Харесай

Новото правителство на Италия положи клетва

Новото италианско държавно управление на Джузепе Конте постави клетва пред президента Серджо Матарела, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

ова е първото антисистемно държавно управление в Западна Европа, чиято цел е понижаване на налозите, увеличение на средствата за богатство на популацията и проверка на разпоредбите на Европейския съюз за бюджетите и имиграцията. 53-годишният учител по право Конте би трябвало да получи избор на доверие в Народното събрание идната седмица. Партиите, които поддържат Конте - крайнодясната " Лига " и радикалната " Движение " Пет звезди " (Д5З), имат солидно болшинство и в двете камари на Народното събрание.

Двамата вицепремиери - Луиджи ди Майо, водач на Д5З, и Матео Салвини, началник на " Лига " - поставиха клетва след Конте, последвани от останалите членове на кабинета. Той включва 18 министри и държавен секретар
.
Предстои новият министър-председател да получи пълномощия от досегашния министър председател Паоло Джентилони в двореца Киджи, където заседава държавното управление.

Новият началник на кабинета ще получи от предшественика си звънец, с който алегорично се дава начало на държавните съвещания. С това новото държавно управление ще получи цялостни пълномощия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР