Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния

...
Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния
Коментари Харесай

Красота. Страхотен дизайн отвън и вътре. Това е новото BMW Серия 8

Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано паралелно със спортния автомобил BMW M8 GTE, с който баварците стартираха в събота в „ 24 часа на Льо Ман”. Това бе повода новото купе да бъде показано точно на „ Ла Сарт”.

Пропорциите на новото Серия 8 Купе (дължина 4843 мм, ширина 1902 мм, 1341 мм и междуосие 2822 мм) се оформят от ниското състояние над пътя, издължения контур с ниска графика на прозорците и елегантната линия на покрива с присъщ Double-Bubble силует.

Мощното лъчение се пресъздава от триизмерно завършената предна ризница и огромните въздухозаборници, които са още по-доминиращи при BMW M850i xDrive Купе. Голямата и ниско ситуирана бъбрековидна радиаторна решетка е формирана от един единствен съставен елемент и е с хексагонална, разширяваща се надолу форма. Стандартните LED фарове са най-тънките в гамата, а като алтернатива се оферират лазерни светлини с изменчиво осветление на пътното платно и Selective Beam.

Дългото и мощно наклонено задно стъкло е измежду присъщите дизайнерски детайли на един същински състезателен автомобил. Тесните, навлизащи в страничните панели задни светлини с цялостна LED технология акцентират широчината на модела. Хомогенно светещите блокове на задните светлини са с типичната за марката L-образна форма. Двойните ауспухови накрайници на изпускателната система с трапецовиден силует оформят долната част на задната ризница.

Изключително съм удовлетворен, че BMW най-сетне узря за концепцията, че изостава във връзка с дизайна на интериора си. Тук ясно се виждат новите линии, които извънредно ми харесват. Освен че са доста по-модерни, самият дизайн е доста по-изчистен и банален. Това важи най-много за необятната и достигаща в предната част до арматурното табло междинна подпора, която ясно разграничава областите пред лидера и пасажера до него. Изцяло ново е и цифровото приборно табло, както и спортните седалки.

Въвеждането на пазара на BMW M850i xDrive Купе е съчетано с премиерата на новия V8 мотор. Най-новото потомство на 4,4-литровия мотор е осъвременено радикално и е усъвършенствано в голям брой елементи. Двата Twin-Scroll турбокомпресора с изстудяване на нагнетявания въздух, ситуирани във V-образното пространство сред двата реда цилиндри, директното впръскване на бензина High Precision Injection, изцяло изменчивото ръководство на клапаните VALVETRONIC и изменчивото ръководство на разпределителните валове двоен VANOS са детайлите на технологията M Performance TwinPower Turbo.

Благодарение на повишението на мощността с 68 к.с. по отношение на предходния мотор, реализирано без нарастване на тежестта, новият V8 мотор към този момент развива 530 к.с. В същото време оптималният въртящ миг е повишен със 100 до 750 Нм. Той може да бъде употребяват в необятния оборотен диапазон от 1800 до 4600 об/мин. Така BMW M850i xDrive Купе форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 3,7 сек.

BMW 840d xDrive Купе разчита на 3-литров редови шестцилиндров дизелов мотор с технология BMW TwinPower Turbo, генериращ 320 к.с. и 680 Нм, с помощта на които форсира до 100 км/ч за 4,9 секунди.

1 милиарда евро санкция за Volkswagen в Германия

Това става фешън! Ковчегът е сменен от автомобил
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР