Новото 6-то поколение Astra се продава в Европа от ноември

...
Новото 6-то поколение Astra се продава в Европа от ноември
Коментари Харесай

Opel пуска спортна Astra GSi на ток

Новото 6-то потомство Astra се продава в Европа от ноември предходната година. Проблеми с веригата за доставки обаче засегнаха съществено продажбите на модела. Въпреки това през идната година фамилията би трябвало да бъде попълнено с електрическа версия, въз основата на която, съгласно слуховете, ще бъде създаден така наречен " хотхеч ".

Astra EV се създава върху платформата EMP2 V3 на Stellantis Corporation, която може да служи като основа за транспортни средства и с мотори с вътрешно горене, и с електрически системи за задвижване. Засега детайлностите за електрическата спортна Astra са нищожни, само че дизайнерският началник на Vauxhall Марк Адамс неотдавна загатна в изявление за TopGear, че Opel е в добра позиция да сътвори подобен модел:

„ Да, работим върху това и ще продължим да се движим в тази посока. Наточена Astra значи за нас на първо място именитата Astra OPC " Според непотвърдени публично данни обаче производителят надали ще стигне с този нов модел до висотите на OPC. По-скоро чакаме нещо като Astra GSi, само че в електрически вид.

Очевидно електрическият хотхеч Astra ще стане директен съперник на Volkswagen ID.3 GTX, който ще получи мощ от по-големите ID.4 и ID.5. Тоест почти 299 конски сили и 460 Нм въртящ миг ще бъдат разполагаем на наточеното VW. Това разрешава постигане на 100 км/ч от място за по-малко от 6 секунди.

Следователно Opel ще би трябвало да конфигурира мотор с мощ от минимум 300 конски сили в идната наточена електрическа Astra, като в идеалния случай ще е належащо мощността да доближи 350 к.с.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР