Новосформираното звено на Общинската полиция в Русе официално ще започне

...
Новосформираното звено на Общинската полиция в Русе официално ще започне
Коментари Харесай

Общинска полиция ще следи за реда и сигурността в Русе

Новосформираното звено на Общинската полиция в Русе публично ще стартира да действа на територията на Общината до две седмици.

Към сегашния миг назначените петима чиновници са на стаж в районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, откакто минаха наложителен 6-месечен курс на образование. Те ще са на директно послушание на кмета на Община Русе и ще си спомагат интензивно с общинската работа КООРС и полицията, допълниха от Общината.

Очакванията са през актуалната година съставът на звеното да бъде повишен с още петима чиновници, като договорът с ОД на Министерство на вътрешните работи планува техният брой да доближи 30.

Общинската полиция ще работи по Закона на Министерство на вътрешните работи и ще може да оказва подпомагане за възпрепятстването на всевъзможен тип закононарушения, в това число със задържане.

Част от главните ѝ пълномощия са свързани с контрола по спазването на общинските наредби, като чиновниците ѝ ще вземат участие в обезпечаването на защита на всеобщи мероприятия, както и да реализират надзор по сигурността на придвижването и обезпечаването на естественото напредване на градския превоз.

На разположение на новосформираното звено са предоставени два оборудвани за задачата профилирани автомобила, както и полицейски униформи с обозначителни знаци на Община Русе.

„ Доволен съм, че звеното „ Общинска полиция “ към този момент е реалност, тъй като дейностите му са от огромно значение за ефикасното осъществяване на политиката на локалната администрация във връзка с сигурността и публичния ред в града “, съобщи кметът Пенчо Милков.

Формирането на дълго чаканата от жителите общинска полиция стана допустимо след подписването на контракт сред кмета на Община Русе и шефа на ОД на МВР-Русе, с който се обезпечава активността на новата конструкция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР