Новосъздадената партия Спаси София призова коалицията ПП-ДБ за обща кандидатура

...
Новосъздадената партия Спаси София призова коалицията ПП-ДБ за обща кандидатура
Коментари Харесай

Спаси София иска да се коалира с ПП-ДБ за местните избори

Новосъздадената партия " Спаси София " прикани обединението ПП-ДБ за обща кандидатура на локалните избори през есента, като в същото време отхвърлят всякакво коалиране с ГЕРБ. 

" След 18 години в София и 3-4 мандата в огромните градове хората към този момент са изтощени от ръководството на ГЕРБ - съобщи ръководителят на " Спаси София " Борис Бонев пред БНР.

" Назрял е исторически миг за генерална смяна на метода, по който се ръководят градовете. За страдание отминалите парламентарни избори по-скоро приказват, че нещата не вървят добре. Въпреки успеха на ПП-ДБ в София, в случай че това бяха локални избори, обединението нямаше да има болшинство в столичния общински съвет, с цел да може да се взимат решения. Общинският съвет има доста сериозна власт, по тази причина е извънредно значимо бъдещето на София да не се слага на карта ".

Бонев прикани Политическа партия и Демократична България да не се коалират с ГЕРБ. Той показа, че към този момент се приказва по какъв начин София може да стане " разменна монета " за една възможна ръководеща коалиция и съобщи: 

" Предупреждаваме, че София може да бъде разменна монета сред двете съществени обединения при локалните избори. За нас това ще е неприемливо реабиритиране на ГЕРБ, тъй като тази партия през тези 18 години унищожи инстутициите в България, разгради нашата държавност. Не сме съгласни да се оправдават хората, които разградиха институциите. Те направиха по този начин, че да се изнасят пари в чували или неонацистки говорения да минават безнаказано и така нататък "

Според Борис Бонев " Спаси София " би трябвало да се коалира с ПП-ДБ за локалните избори наесен.

" Видя се, че не става с подобен вид акция като на Демократична България и Политическа партия, когато си имаш работа с безкрупулни мутри, с разбесняла се ламя, която на всичкото от горната страна разполага с отлично медийно обслужване. Да обясняваш какъв брой сме положителни не върви. Това е борба и не може да се води с глезене по главичката - съобщи Бонев. - Тук насочвам апел към Политическа партия, към Демократична България, към всички хора, които не са съгласни с ремонт на ремонта, с разместени павета и т.н. - да намерим силата да се обединим с явен екип, претендент за кмет и съответни решения и да излизаме на терен, да убедим хората, че нашите решения са реализируеми. Видя се на тези избори в този момент, че 1+1 не прави 3, а 1.5, за жалост. Ние в София сме длъжни да създадем 4, дори 5, с цел да реализираме всички резултати, които софиянци чакат от нас ".

Председателят на " Спаси София " уточни също по този начин, че в случай че останат изборните правила, които действаха на парламентарния избор, това ще докара до деформиране и на локалните избори и прикани те да бъдат изменени. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР