Новородено дете с две глави се е родило в Мианмар.

...
Новородено дете с две глави се е родило в Мианмар.
Коментари Харесай

Феномен: Роди се здраво бебе с две глави СНИМКА

Новородено дете с две глави се е родило в Мианмар. Това е съобщило министерството на информацията на страната, придружавайки обявата с снимка на сиамските близнаци.

Според информацията на ведомството, 29-годишната Санда Мийн е родила момче в болница в един от регионите на Нейпидо. След раждането детето е откарано в профилирано детско лечебно заведение в столицата. Министерството не дава никакви други данни.



Това не е първият път, когато сиамски близнаци се появяват в Мианмар. През 2001 година в Мандалай са се родили Мо Ма Ма Аунг и Мо Па Па Аунг, съединени един с различен в региона на бедрото, като след това те са разграничени сполучливо посредством интервенция през август 2002 година

През 2009 година в щата Шан на бял свят се появява момче със сраснали се глави и едно сърце. От здравна позиция този случай се назовава дицефалия на монозиготни сиамски раждания, което е необичайност.

Сиамските близнаци са еднояйчни близнаци, които не са изцяло разграничени по време на ембрионалното развиване и имат общи елементи на тялото или вътрешни органи. Вероятността сиамски близнаци да се родят е към едно на 200 000 раждания. Около половината от сиамските близнаци се раждат мъртви.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР