Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа. Младите родители

...
Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа. Младите родители
Коментари Харесай

Новородено бебе почина в болница във Видин


Новородено бебе умря във видинската болница на Коледа. Младите родители упрекват лекарите за нещастието. Цвете Петрова ражда крепко момиченце на 26 декември. Часове по-късно й оповестяват, че бебето е умряло, заяви Нова телевизия. „ Моето дете се роди крепко, усмихнато, плачеше. Не може някой да ме убеди, че не е по този начин “, показа майката на умрялото дете.

Момченцето се ражда обикновено, повече от 24 часа, откакто майката постъпва във видинската болница. „ Те нищо не започнаха. От 10.00 ч. заран до 19.00 ч. - нищо. Съответно аз оставам в болничното заведение, лекарката си потегля, би трябвало да постъпи новата. Казва се доктор Атанасова. Видях я чак на идващия ден “, описа Цвете Петрова. През това време родилката била с болки. Жената молела да провокират раждане посредством слагане на система. Това станало чак по обяд на другия ден. „ Показаха ми го, беше увито, плачеше, беше розово. Дете като всяко дете, дори ми споделиха, че наподобява на мен “, описа бащата Павел Петров. „ Нямаше никакви признаци, че може да почине. Просто 16 часа след раждането ми споделиха, че е станало най-страшното”, сподели още майката на детенцето.

Единственото пояснение, което са получили родителите, е, че бебето е получило мозъчен кръвоизлив. „ Грешката е при лекарите. Не са му обърнали внимание. Никой не го и интубирал”, счита Цвете Петрова. Според родителите не е имало дежурен доктор в отделението по празниците. „ Искам екипът в болничното заведение да си понесе следствията. Не може едно детенце да си отиде и те да кажат, че такива неща стават “, безапелационна е майката на детето. На бебето ще бъде направена аутопсия, с цел да се разбере, каква е повода за гибелта. Лекарите отхвърлиха коментар. Полицията също води следствие. В началото на годината в същата болница имаше различен случай на умряло бебе. Преди седмица един от лекарите там беше наказан поради погрешно осъществяване на раждане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР