Новородено бебе е убито при руски ракетен удар в родилен

...
Новородено бебе е убито при руски ракетен удар в родилен
Коментари Харесай

Терор и убийства. Новородено бебе загина при руски ракетен удар в украинска болница

Новородено бебе е убито при съветски ракетен удар в родилен дом в град Вилнянск, Запорожка област - един от районите, които Русия разгласи за анексирани.

Украинският президент Володимир Зеленски назова Русия " терористична страна ", която ползва " гнет и убийства ".

Разрушена е двуетажна постройка, в която се намирало родилното поделение. Тя е била част от градския болничен комплекс.

„ През нощта съветски чудовища изстреляха ракети по дребното родилно поделение на болничното заведение във Вилнянск. Скръб изпълва сърцата ни - едно бебе, което преди малко се беше появило на този свят, беше убито “, сподели ръководителят на регионалната администрация на Запорожие Александър Старух разгласява фотоси от мястото в канала си в Telegram.

Майката на бебето, която е ранена, и доктор са били извадени отдолу под отломките на рухналата постройка. Спасителните екипи не престават работа на място. Те разгласиха видео, в което се вижда по какъв начин се пробват да извадят затрупания на половина доктор от отломките на рухналата постройка.

" Терористичната страна продължава да води война против цивилните. Врагът още един път реши да се опита да реализира посредством гнет и ликвидиране това, което не съумя да реализира за 9 месеца ", сподели още Зеленски в изказването.

Той добави, че ще му бъде потърсена отговорност " за цялото зло, което е донесъл на страната ".

Нападението беше осъществено в миг, когато в източните региони на Донецк и Луганск , където Русия ускорява офанзивата, не стопират сраженията.

Градът се намира в северната част на Запорожка област. На юг в по-голямата си част региона е окупирана от съветските войски.

През миналата седмица Вилнянск беше обстрелван най-малко два пъти. По време на удари в нощта на 16 против 17 ноември една от ракетите унищожи двуетажна жилищна постройка. По последни данни са починали 10 души, измежду които три деца. На 19 ноември управляващите на Запорожка област оповестиха, че вследствие на нощен обстрел на град Запорожие от съветските войски 123 жилищни здания са останали без отопление, а един локален гражданин е погубен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР