Новородените две лъвчета в хасковския зоопарк починаха от хипотермия. Смъртта

...
Новородените две лъвчета в хасковския зоопарк починаха от хипотермия. Смъртта
Коментари Харесай

Новородените лъвчета в хасковския зоопарк починаха след премръзване

Новородените две лъвчета в хасковския зоопарк починаха от хипотермия. Смъртта им е настъпила на 2 май, посочи шефът на зоокъта в Хасково Валентин Ахтаров, представен от локалното издание haskovo.net.

Новородените са чеда на лъвицата Петя, за която това е първо раждане. Заради бременността още преди месец майката била отделена в независима клетка със независимо помещение. Първото лъвче се родило по здрач на 30 април, а на идната заран - на 1 май чиновниците в зоопарка заварили и второто.

Ахтаров посочи, че за раждането бил известен и ветеринарният доктор в зоопарка, който погледнал майката и новородените, констатирайки, че всичко е обикновено.

От управлението на зоопарка открили, че лъвчетата не са закърмени и алармирали ветеринарния доктор доктор Христо Инджов, с който хасковският парк има контракт. Специалистът ги прибрал в клиниката в Димитровград, с цел да опита да ги възвърне, само че несполучливо, изясни още Ахтаров.

Д-р Инджов обяснил, че положението на двете лъвчета е било противопоказно за оцеляването им. Според него реакцията на чиновниците в хасковския зоопарк е закъсняла, защото е можело да се вземат по-рано ограничения за избавяне живота им.

Междувременно от зоопарка в Хасково се изчаква утвърждение от комисия за лиценз, какъвто няма от 2014 година. Въпреки че обектът няма подобен документ, съгласно Ахтаров зоопаркът дава отговор на всички условия за развъждане на животни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР