Новородените бебета в Бургаската болница – УМБАЛ, вече ще спят

...
Новородените бебета в Бургаската болница – УМБАЛ, вече ще спят
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас се включва в кампания за безопасен детски сън

Новородените бебета в Бургаската болница – УМБАЛ, към този момент ще спят в чувалчета. Това е превантивна мярка, защото завивките могат да причинят задушаване и могат да доведат до прегряване, поучават експертите.

УМБАЛ се включва в Национална акция за безвреден детски сън. Целта й е информиране на фамилиите по отношение на рекомендациите за безвреден сън на бебето и понижаване на риска от неочаквана детска гибел (SIDS). Тя е ориентирана освен към родителите, само че и към лечебните заведения и центровете, работещи с бременни дами и майки, съочбщават от здравното заведение.

Стереотипите и рекомендациите за сигурност по време на сън са доста остарели. Най-високият % детска смъртност (26%) при бебета от 0-1 година е вследствие на SIDS.

Основните препоръки за безвреден сън, които популяризира акцията са следните: бебето би трябвало да спи единствено, в лично легло, по тил, в празно креватче върху корав матрак, а вместо покривка да се употребява чувалче. Кърменето също понижава риска от SIDS, а измежду препоръките за безвреден сън е и безапелационната възбрана да се пуши към бебето.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР