Новородени лъвчета в зоопарка в Разград са били стъпкани от

...
Новородени лъвчета в зоопарка в Разград са били стъпкани от
Коментари Харесай

Лъвове в зоопарка в Разград стъпкаха новородените си, подплашени от панаир

Новородени лъвчета в зоопарка в Разград са били стъпкани от възрастните животни, които били подплашени от шума от провеждащия се наоколо панаир. Лъвицата родила три дребни лъвчета, а на по-малко от 3 метра от клетката й имало сергия от панаира и гости, сигнализираха от екоорганизацията " На " ти " с природата ".

Случката се развива на 9 септември. Никой от управата на зоопарка не взел отношение, описват очевидци.

Най-вероятно заради породения от околната конюнктура стрес лъвицата отказала да поеме грижите за дребните, не ги обгрижвала и не ги закърмила. Едното лъвче било смачкано от огромния лъв и умряло. Друго лъвче било настъпено няколкократно от него.

Зоопаркът в Разград е в окаяно положение, считат природозащитници. Благодарение на тяхната интервенция двете оживели лъвчета са откарани за лекуване и сега се възвръщат в клиника в София. Не се знае обаче каква ще е ориста им след изписването от клиниката.

Зоопаркът е изгубил лиценза си за подобен през 2014 година В момента няма щатен ветеринар. Вероятно по тази причина раждането не е било следено от експерт и никой не се е погрижил да обезпечи подобаващи условия на майката и новородените.

Според отговорниците за зоопарка той се посещава от ветеринар, въпреки и само в избрани часове. От Регионалната ревизия по околната среда и водите скоро са били на проверка и са отбелязали, че зоопаркът дава отговор на всички условия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР