Новопостъпилите служители в МВР се обучават в боя, на улицата,

...
Новопостъпилите служители в МВР се обучават в боя, на улицата,
Коментари Харесай

Новите полицаи се обучават в боя и затова има грешки, смята главният секретар на МВР

Новопостъпилите чиновници в Министерство на вътрешните работи се образоват в " багра, на улицата, при гонене на нарушители и запазване на публичния ред " и това е една от аргументите полицията да позволява неточности, сподели през днешния ден по БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов. Като позитивна наклонност той разгласи фактът, че постъпващите в системата са повече от напускащите.

" Има потребност от служители на реда, има и свободни щатове, само че процесите по назначението текат. Това не може да се реши за година-две-три. Трябва да е поредна политика, с цел да даде резултат ", разясни Маринов.

Той добави, че откакто щатът бъде напълнен ще се търси качества и на най-хубавите ще се даде късмет да порастват в кариерата.

Проверяват се и надзиратели за бягството на Пелов и Колев

Коментирайки бягството на пандизчиите Радослав Колев и Владимир Пелов, Маринов уточни, с цел да стане то допустимо е имало помощ извън. " Има лица, в това число и от надзирателите, с които се работи по повод това да се обясни каква е била помощта във връзка с избягалите ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

За случая към Владимир Пелов, който въпреки и търсен се оказа, че е живял в родния си град и беше погубен от собствен прочут, казусът действително е бил в друга система, счита Маринов. Той регистрира, че от Министерство на вътрешните работи са работили целеустремено и всички дейности, които е можело да бъдат подхванати, са били подхванати. Като доказателство Маринов уточни, че кръгът към Пелов " е бил ограничен към края ". " При всеки един сигнал сме реагирали допустимо най-бързо ", е мнението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

В незаконния свят нямало свободни ниши

" Структурата на престъпността е доста изменена по отношение на 90-те ", разяснява Марино Маринов. Той посочи, че в нея няма свободни ниши.

" За всичко, от което е допустимо да се изкарат по незаконен метод пари, естествено има доста искащи, които да го създадат. Смятам, че сътрудниците от ГДБОП се оправят добре и службата към този момент стартира да работи на цялостни обороти. Резултатите са извънредно положителни ", е не неговото мнение.

Коментирайки разрушената незаконна група, която е готвела побои и даже убийства на магистрати и служители на реда, Маринов разгласи, че тя се появява вследствие на непрекъсната преса, която се упражнява върху тежкия престъпен контингент. Според него набелязаните жертви са си правили съвършено работата по избрани досъдебни производства, прокурорите са си поддържали обвиняванията и са работили в посока доказване на закононарушенията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР