Новоназначеният шеф на Пентагона Кристофър Милър даде знак в събота,

...
Новоназначеният шеф на Пентагона Кристофър Милър даде знак в събота,
Коментари Харесай

Нов шеф влезе в Пентагона и съобщи нещо, което касае цял свят

Новоназначеният началник на Пентагона Кристофър Милър даде знак в събота, че може да форсира изтеглянето на американските войски от Афганистан и Близкия изток, като сподели: "Време е да се приберем вкъщи ", съобщи БГНЕС.

"Всички войни би трябвало да приключат ", съобщи Милър в първото си обръщение до американските въоръжени сили. Той беше назначен за изпълняващ длъжността министър на защитата от президента Доналд Тръмп в понеделник. Кристофър Милър сподели още, че Съединени американски щати са решени да победят "Ал Кайда ", 19 години след атентатите от 11 септември, и са "на ръба да победят " групировката.

"Мнозина са изтощени от войната, аз съм един от тях ", написа той в известието от петък, само че оповестено рано в събота на уеб страницата на Министерството на защитата. "Но това е сериозната фаза, в която прехвърляме напъните си от лидерска към поддържаща роля ", сподели той.

"Прекратяването на войни изисква компромис и партньорство. Срещнахме предизвикателството; дадохме всичко от себе си. Сега е време да се приберем вкъщи ".

Милър не загатва съответно разполагане на американски войски, само че препратката към "Ал Кайда " наподобява откроява Афганистан и Ирак, където американските войски са ситуирани след офанзивите на 11 септември.

Бившият офицер от специфичните сили на Съединени американски щати и специалист по битката с тероризма бе избран за началник на Пентагона, откакто Тръмп уволни Марк Еспер. Тръмп, който загуби от демократа Джо Байдън на изборите на 3 ноември, упорства да изтегли американските сили от двете страни, откогато встъпи в служба преди четири години.

Всяко сходно деяние би трябвало да се реализира през 67-те дни преди Байдън да встъпи в служба на 20 януари. Еспер редуцира американските сили в Афганистан с близо две трети след мирното съглашение сред Съединени американски щати и талибаните на 29 февруари.

Но, правейки равносметка, той сподели, че след този месец ще поддържа бройки от 4500, до момента в който талибаните, които договарят с държавното управление в Кабул, следват обещаното понижаване на насилието.

Тръмп обаче упорства за продължение на съкращенията, като написа в Туитър, че желае войските да се "приберат до Коледа ", 25 декември. Неговият консултант по националната сигурност Робърт О'Брайън съобщи, че задачата е да се съкратят до 2500 до февруари. Но критиците споделят, че това отстранява всяка спънка за офанзивите на талибаните, които не престават на фона на оскъдния прогрес в мирните им договаряния с афганистанското държавно управление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР