Новоназначеният председател на борда на директорите на Александровска болница проф.

...
Новоназначеният председател на борда на директорите на Александровска болница проф.
Коментари Харесай

Проф. Буланов изпълнявал едновременно пет длъжности в Александровска

Новоназначеният ръководител на борда на шефовете на Александровска болница проф. Димитър Буланов, чието встъпване в служба беше спряно от Софийския градски съд, е изпълнявал по едно и също време пет длъжности. Две от тях – в прорез със закона. Това показа зам.-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров.

" Излезе, че проф. Буланов има правни отношения с болничното заведение. Има два контракта - един трудов и един цивилен. Това е проблем, тъй като той, като самостоятелен член, няма право да има трудови взаимоотношения с лечебното заведение. Договорът е нарушен по две точки”, изясни заместник-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров пред NOVA.

По думите му професорът рискува да бъде измамен под наказателна отговорност поради това, че е попълнил декларация, че не работи в болничното заведение.

" Дано да е от неведение. Това обаче не трансформира събитията. Твърде доста незнания и нелогични дейности на този съвет на шефовете се събраха”, заключи доктор Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР