Новоназначеният британски посланик в Украйна Мартин Харис встъпи официално в

...
Новоназначеният британски посланик в Украйна Мартин Харис встъпи официално в
Коментари Харесай

Нов посланик на Великобритания в Украйна встъпи официално в длъжност

Новоназначеният английски дипломат в Украйна Мартин Харис встъпи публично в служба като връчи копия от акредитивните си писма на заместник-министъра на външните работи на страната Евгени Перебинис, заяви БНР. 

Съобщението пристигна от английското посолство в Киев. Предишният дипломат Мелинда Симънс, завърши 4-годишния си мандат на 1 септември. Преди да си тръгне Симънс  записа видео послание към украинците, в което благодари на нейните поддръжници. При назначението си Мартин Харис сподели, че се радва да се завърне в Украйна, с цел да управлява жизненоважната работа на английското посолство в поддръжка на украинското държавно управление и народа, до момента в който те пазят своята страна и общите полезности.

„ Отношенията на Обединеното кралство с Украйна  в никакъв случай не са били по-силни и ние ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “, добави новият дипломат. Харис е работил в Украйна в интервала 2003-2008 година като заместник-ръководител на задачата и общоприет консул. От 2010 до 2014 година той беше дипломат на Обединеното кралство в Румъния и прекара идващите три години като заместник-ръководител на задачата в Москва. През последните пет години беше шеф за Източна Европа и Централна Азия в Министерството на външните работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР