Новоизлюпеният кмет на Криводол Христо Доков, популярен сред крими контингента

...
Новоизлюпеният кмет на Криводол Христо Доков, популярен сред крими контингента
Коментари Харесай

Кметът на Криводол Ицо Доков почна с лобистките схеми в общината, иска да задоволи балдъзето

Новоизлюпеният кмет на Криводол Христо Доков, известен измежду крими контингента като Ицо Доков, стартира още през първите месеци на своя мандат да прави опити за пробутване на лобистки оферти в общинския съвет, научи организация BulNews.
Неопитният градоначалник към момента не е потвърдил, че работи в интерес на хората, които са го избрали, само че бързо влиза в час за реализирането на порочни схеми за персонално облагодетелстване.
На 31 януари зам.-кметът на Криводол Валентин Кирилов внася за гласоподаване в локалния парламент предложение за устав за избирането на публичен медиатор /омбудсман/. По закон единствено общинският съвет може да направи това предопределение. От екипа на кмета оферират условията към претендентите да имат степен „ Бакалавър “ и най-малко 5 година общ трудов стаж. За своята активност омбудсманът трябвало да взима 90% от кметската заплата, което по груби сметки е малко над 2 000 лева Към тази сума ще се прибавят и пари за прослужено време и така нататък За да може публичният медиатор да работи пълноценно, той ще има право да си назначи двама сътрудници, като дефинира и възнагражденията им.
За смут на вносителя и неговия шеф, с 8 на 5 гласа общинските съветници отхвърлят на пръв взор толкоз примамливото предложение. Причината за това е единствено една.
Още преди внасянето на предлагането до ушите на съветници доближава мълвата, че Ицо Доков ще се опита да направи сестрата на своята съпруга-Албена Иванова, публичен медиатор и следва опит това да мине през локалния парламент. По-късно от дейностите на общинската администрация излиза наяве, че в действителност балдъзата на кмета се готви за сладкия пост на омбудсман на Криводол. Вбесени от наглостта на Ицо Доков, съветниците провалят схемата и гласоподават срещу. Това не пречи същата Албена Иванова сега да „ коли и беси “ в общинската администрация, без да заема каквато и да е служба.
В обществото обаче към този момент се зараждат подозрения дали през октомври са създали верния избор с избирането му за кмет. Преди да получи ключа на Криводол, той громеше схемите на своя предходник Петър Данчев и затова жителите взеха решение да създадат смяна в общината. Оказа се, че единствено 3 месеца по-късно Ицо Доков работи по същия циничен метод, поради който си отиде предходният кмет.
Изборът на хората от дребното градче ненапълно бе неочакван, защото новият градоначалник има много противоречива известност.
Това не е първия скандал, в който е забъркано името на Христо Доков. През лятото на 2016 година той скочи на кмета на Криводол Петър Данчев, като се развилня в кабинета му и потроши всичко наред. По същото време брачната половинка му Миглена атакува с бухалка заместничката на градоначалника Дияна Милетиева. Стигна се до намесата на полицията и единствено доброжелателното отношение на потърпевшите остави на независимост полудялото семейство.
Подобна експанзия е неприемлива в актуалните връзки и загатва на какво е кадърен Ицо Доков, в случай че някой проваля схемите му. Да му мислят жителите, които би трябвало да влязат в неговия кабинет в приемния му ден. Може би, за всеки случай, извън би трябвало да дежурят по една патрулка и кола за спешна помощ, щото не се знае, знае ли се….
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР