Новоизбраният управляващ директор на МВФ Кристалина Георгиева отправи остро предупреждение

...
Новоизбраният управляващ директор на МВФ Кристалина Георгиева отправи остро предупреждение
Коментари Харесай

К. Георгиева: Търговските конфликти ще понижат световния БВП със 700 млрд. долара

Новоизбраният ръководещ шеф на МВФ Кристалина Георгиева насочи остро предизвестие за положението на световния напредък, като съобщи, че комерсиалните спорове са хвърлили международната стопанска система в " синхронизирано закъснение " и те би трябвало да бъдат решени, съобщи БНР. В своята встъпителна тирада откакто пое на 1-ви октомври ръководството на Международни валутен фонд, Георгиева показа нови проучвания на МВФ, показващи, че сумарният резултат от комерсиалните спорове може да значи понижение на международния Брутният вътрешен продукт със 700 милиарда $, или с към 0,8%, до 2020 година, оповестява Ройтерс. Самото изследване регистрира оповестените и плануваните покачвания на цените на американския президент Доналд Тръмп за оставащия китайски импорт за 300 милиарда $ годишно.

Голяма част от загубите на международния Брутният вътрешен продукт ще дойдат от спад на бизнес доверието и от отрицателните пазарни реакции, уточни новият началник на МВФ. Георгиева добави, че несигурността в международен проект се движи също по този начин от Брекзит и от геополитическите напрежения, които " задържат икономическия капацитет ".

" През 2019 година чакаме по-бавен напредък в съвсем 90 % от света. Глобалната стопанска система в този момент е в синхронизирано закъснение. Това значи, че растежът тази година ще падне до най-ниския си ритъм от началото на десетилетието ", предизвести Кристалина Георгиева в своята тирада във Вашингтон и добави, че МВФ ще намали прогнозите си за световния напредък през 2020 година.

Българският икономист, някогашен чиновник и комисар в Европейския съюз, заемащ преди време и вторият най-голям пост в Световната банка, съобщи, че търговията " е стигнала съвсем до застой ".

Тя предизвести, че " спиранията в търговията " могат да доведат до промени, които да продължат цяло едно потомство, в това число " прекратени вериги за доставки, обграждане на търговски браншове, " цифрова Берлинска стена ", която принуждава страните да избират сред софтуерните системи ".

Призовавайки страните да работят дружно за преразглеждане на световните правила за търговия, с цел да ги създадат по-устойчиви, Георгиева се базира на честите недоволства от комерсиалните практики в Китай, без да показва съответната страна (вероятно става въпроса за САЩ).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР