Новоизбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)
Коментари Харесай

Демокрацията победи: Байдън се стреми да обедини разделената нация

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в сподели през вчерашния ден на американците, че "демокрацията е победила ", откакто електорите от цялата страна дадоха своите гласове, потвърждавайки успеха му на изборите предишния месец. Той съобщи, че управителните правила на страната са били "подложени на напън, изпитани, застрашени ", само че не са рухнали.

В тирада от вкъщи си в Уилмингтън, щата Делауер, където живее отдавна, Байдън се опита да преведе американците през бъркотията на акцията и отхвърли на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да признае провалянето си.

"Ако някой не е знаел това преди, към този момент го знаем. Дълбоко в сърцата на американците бие точно това: демокрацията ", сподели Байдън. "Правото да бъдеш чут. Да бъде преброен гласът ти. Да избираш водачите на тази страна. Да се управляваме. "

След като получи рекордните над 81 милиона гласа, Байдън продължава да се стреми да набира мощ, подготвяйки се да поеме президентския пост на 20 януари. Това се усложнява от обстоятелството, че Тръмп отхвърля да признае загубата си и вместо това завежда неоснователни правосъдни искове, които са отхвърляни изрично от съдии от целия политически набор, в това число от Върховния съд.

Въпреки че дейностите на Тръмп заплашват главните демократични правила, в това число мирното предаване на властта, Байдън настоя, че американската система на ръководство остава незасегната.

"В Америка политиците не вземат властта, а хората им я дават ", сподели Байдън. "Пламъкът на демокрацията е бил разпален в тази страна преди доста време. А ние в този момент знаем, че нищо - нито даже пандемия или корист с власт - не може да угаси този пламък. "

Той също по този начин даде обещание да бъде "президент на всички американци ", който ще "работи еднообразно старателно както за тези, които не са дали своят вот за него, по този начин и за тези, които са дали своят вот ".

Остава да се види дали посланието му за единение ще има някакво влияние. Повечето водещи републиканци не престават да поддържат Тръмп и неговите недоказани изказвания за манипулиране на изборите, а когато Байдън поеме властта, надали ще му дадат нещо като обичайния интервал на меден месец.

На Байдън му следва да работи със Сенат, в който силите са съвсем изравнени - балотажите в Джорджия идващия месец ще решат коя партия ще има болшинство в горната камара на Конгреса, и с намаляло болшинство на демократите в Камарата на представителите, откакто Републиканската партия завоюва места макар загубата на Тръмп.

Сътрудници обаче акцентират високия рейтинг на утвърждение на новоизбрания президент и това, че гласоподавателите са изтощени от пандемията, в устрема си да подбуден републиканците към съдействие. Майк Донилън, върховен консултант на Байдън, сподели, че американците желаят демократите и републиканците да се синхронизират.

"Дневният ред, представян от новоизбрания президент, значително включва главните неща, които хората желаят в живота си ", съобщи Донилън. "Затова мисля, че ще бъде в полза на страната, ще бъде в техен интерес, да се включат, а не да пречат. "

Представяйки причини в поддръжка на Байдън, неговият екип показва, че новоизбраният президент е отвоювал щатите от Ръждивия пояс, които помогнаха на Тръмп да влезе в Белия дом преди четири години, както и успехите му в Аризона и Джорджия - първите за кандидат-президент на демократите от 90-те години на 20-и век. Байдън също по този начин завоюва националния избор с разлика от над 7 милиона гласа, с помощта на положителните си резултати измежду дамите, цветнокожите и самостоятелните.

Все отново да изведеш страната от наелектризираната конюнктура около изборите и да я насочиш към ръководството е евентуално по-лесно на думи, в сравнение с каузи. Вниманието към процеса на гласоподаване в Избирателната гилдия бе засилено тази година, тъй като Тръмп отхвърля да признае изборите и насочва безпочвени изказвания за машинация. Изненади при вчерашния избор обаче нямаше.

"Ние спечелихме толкоз доста пъти, в този миг, по толкоз доста разнообразни способи. Просто се вълнуваме да продължим да печелим ", сподели Джен О'Мали Дилън, която е заместник-ръководител на канцеларията на Байдън, отхвърляйки оспорванията на Тръмп. "(Понеделник) явно е огромен ден, защото придобива малко по-голямо значение от нормалното ", съобщи тя преди гласуването в Избирателната гилдия.

А откакто загуби десетки правосъдни каузи на щатско и федерално равнище, се чака Тръмп да предприеме тази седмица нови правни дейности. Адвокатът на Тръмп, Руди Джулиани, сподели, че чака още пет правосъдни каузи на щатско равнище.

Междувременно се планува републиканският сенатор Рон Джонсън от щата Уисконсин да организира на следващия ден чуване за "нередности " на изборите. Джонсън повдига въпроса за какво Конгресът не е бил известен, че налозите на сина на Байдън, Хънтър, са били обект на федерално следствие по време на процеса за импийчмънт против Тръмп предходната година.

Президентът на Съединени американски щати беше оневинен при развой в Сената, концентриран върху връзките на Тръмп с президента на Украйна и това дали е злоупотребил със служебното си състояние, искайки следствие против семейство Байдън. Хънтър Байдън е бил член на управителния съвет на украинска енергийна компания.

По-младият Байдън сподели в изказване предходната седмица, че напълно неотдавна е научил, че е бил разследван. Той също по този начин съобщи, че не е направил нищо неправилно.

О'Мали Дилън омаловажи визията, че следствието би могло да попречи на Байдън да следва своя дневен ред.

"Самият новоизбран президент е казвал, че в тази ситуация не става дума за неговото семейство или за фамилията на Доналд Тръмп ", съобщи тя. "Става дума за фамилиите на американците. А мисля, че ние ще продължим да сме съсредоточени върху въпросите, които оказват въздействие върху тяхното всекидневие. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР